Testületi ülés volt Bükkábrányban
2009. február 12-én tartotta soron következõ testületi ülését Bükkábrány község képviselõ-testülete, amely alkalommal 8 napirendet vitattak meg. Az elsõ napirendben a 2009. évi költségvetést tárgyalta a testület. Elõször Tóth Sándor iskolaigazgató tájékoztatta a képviselõket, miszerint módosítás nem történt a költségvetésben az iskolával kapcsolatban. Ezt követõen a Körzeti Napköziotthonos Óvoda vezetõje mondta el, hogy módosultak a normatív támogatások, más változás itt sem történt. Ezt követõen az önkormányzat költségvetési tervezete került megvitatásra.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________




 

Több javaslat is felmerült az egyes költségelemek csökkentésére, illetve növelésére. Ennek hatására került bele a beruházásba az iskolai támfal javítása illetve az ipari park tervezésének díja, valamint a járdák felújítására elkülönített összeg, amelyet megnöveltek. Ötletként merült fel egy iskolabusz vásárlása az utaztatási hozzájárulás csökkentése érdekében, de ezt a testület elvetette. Szóba került a falunapi programok átgondolása, átszervezése, a kerékpárút garanciális javítása. Ezenfelül bekerült a költségvetésbe az emlékpark illetve a játszótér továbbfejlesztése, pihenõpadok kialakítása, az utcatáblák cseréje, hirdetõtáblák kihelyezése, árkok mélyítése, tisztítása valamint a tornácosház rezsiköltsége is.

A második napirendi pontban egyhangúlag elfogadták az étkezési normatívák 5%-os emelését. Erre azért volt szükség mert az élelmiszerárak is növekedtek az elmúlt idõben.

A harmadik napirendi pontban a térítési díjak változását tárgyalta a testület. A nyersanyagnorma növekedése, valamint a szociális törvény módosítása miatt nõni fog a szociális étkeztetés díja is. Ezt egyhangúlag elfogadták a képviselõk.
 


A negyedik napirendben az inert hulladéklerakó bezárásáról döntöttek. A környezetvédelmi hatóság elutasította az önkormányzat azon kérését, hogy meghosszabbítsák a hulladéklerakó mûködését, ezért annak bezárása mellett döntöttek. Abban minden képviselõ egyetértett, hogy a bezárásról értesíteni kell a lakosságot, mert a bezárást követõen illegális szemétlerakásnak minõsül és büntetést von maga után, ha valaki ide hulladékot helyez el. A testület egyhangúlag megszavazta a hulladéklerakó bezárását, a monitoring kutak felszámolását, valamint a rekultivációs terv készítését.


Ötödik napirendi pontban az Ad-hoc bizottság megválasztásáról döntöttek. Egyhangúlag elfogadták, hogy az oktatási bizottság, amely december 31-ig mûködött most ismét álljon fel és folytassa a munkát március 31-ig.
 


Hatodik napirendben egyhangúlag elfogadták az új szerzõdés kötését Ábrányi Krónika újságra, amelyet ezentúl a BV Média Bt.szerkeszt.


Hetedik napirendi pontban Németh Kálmán kérelmét tárgyalta és utasította el a testület. A kérelem értelmében az önkormányzat használati jogot kap a 3 számú fõút menti területre, cserébe módosítják a településrendezési tervet olyan formában, hogy ipari területté nyilvánítanak olyan területet, ami jelenleg véderdõként szerepel a rendezési tervben.

Nyolcadik napirendi pontban indítványok és javaslatok hangzottak el. Elhangzott, hogy keresni kell egy olyan céget,amely rendesen elvégzi az utak kátyúzását, valamint meg kell tervezni az idei eseménynaptárat is. A bükkábrányi honlap feltöltésével kapcsolatban kért segítséget Derekasné Orosz Andrea. A testület javasolta, hogy kérjenek segítséget akár levélben is a helyi fiataloktól.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!