Hucul lovakkal versenyeztek a mezõnyárádi gyerekek
Augusztus 14-16-áig rendezték meg Jósvafõn a Huculösvény utolsó magyarországi fordulóját, amelyen a mezõnyárádi lovasklub tagjai is rajthoz álltak.
A huculösvény egy újkori versenytípus. A versenyt kifejezetten ezekre az évszázadokig hegyi körülmények között edzõdött fajtára szabva írják ki a szervezõk.
Az akadályverseny néhány év alatt nagy népszerûségre tett szert szülõhazájában és a környezõ, hucultartással foglalkozó oszágokban egyaránt, mint Ausztria, Csehország és Szlovákia.
A huculösvény egy 2-15 km hosszú pálya. Ezen a pályán kell a lónak és lovasnak végigmennie, minél pontosabban és minél gyorsabban.

Hirdetés_______________________________________________________________________






A kategóriákat tekintve díjugrató, hucul ösvény,gyerek,felnõtt,ifi,fogatthajtás, és sportkategóriában lehetett rajthoz állni, ezen az erõpróbán 12-15 induló volt versenyszámonként.
A mezõnyárádi gyerekek közül díjugratásban Petõ Brigitta 1., Sallai Rebeka 2., Gál Péter 4.helyezést ért el.Gyerek kategóriában Hajnal Eszter 2.,és 4.helyezéssel tért haza.
Az ösvény ifi kategóriában Petõ Brigitta 1.,Tóth Péter 2.helyen végzett, és Hajnal Eszter is szépen teljesítette a pályát, amelyet a terepen és a díjugrató pályán elhelyezett több mint 20 akadály nehezített, a táv pedig 3,5 km volt.Fix és verhetõ akadályok egyaránt voltak, az összevetés pedig az alapidõhöz (15 perc) való közelítés alapján történt.
A sport kategória hasonló az elõzõhöz, itt azonban az számított,hogy a versenyzõ minél hamarabb teljesítse a távot.Ebben a versenyszámban Gál Péter indult el mezõnyárádi színekben, és végül 4.,és 5.helyezést szerzett.
A gyerekek szép versenyzéséhez csak gratulálni tudunk, és szurkolunk, hogy a lengyelországi versenyen, illetve az októberi ausztriai döntõn is hasonló eredményeket érjenek el.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!