Bükkaljai Mozaik - 2012. május 2.
Írta: Eleven Televízió   
2012. május 01. kedd, 13:08
Nyers fából alkotás - 2.rész
 
A közelmúltban már bemutattunk nézőinknek egy Mezőkeresztesen élő fafaragót. A városban azonban többen is vannak, akik ennek a művészeti ágnak a művelői közé tartoznak.
Horváth Ferenc gyermekkora óta érdeklődik a képzőművészet, a kézműves mesterségek és a kreatív hobbik iránt. Mivel édesapja asztalos, a fa megmunkálása sosem volt idegen számára. Történész végzettségéből adódóan pedig mindig is vonzódott a régmúlt időket idéző tárgyakhoz. Bár munkássága során többféle stílusirányzatot is ötvözött műveiben, elmondhatjuk, hogy mégis a régies, népi motívumok állnak leginkább közel a szívéhez.
A tehetség, az ötletek és a kézügyesség mellett talán két olyan fontos dolog van, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy-egy alkotás végleges formát öltsön: a jó minőségű alapanyag és természetesen a megmunkálásához szükséges szerszámok.
Mindezek mellett természetesen számos más dolog is meghatározza például sok más mellett akár egy egyszerű, vagy inkább csak annak kinéző utcanév tábla motívumvilágát is. Hogy pedig a díszítő elemek és minden más egyéb minta hogy ölt formát, abból is kaphattunk egy kis ízelítőt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 
Táncbemutató a mezőkeresztesi óvodában
 
A Diamond Dance Alapfokú Művészetoktatási Intézmény már több éve tart táncképzést Mezőkeresztesen a Kossuth Lajos Általános Iskolában valamint a Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvodában is.
Április 13-án a szülők, érdeklődök is betekintést nyerhettek egy-egy óra menetébe, hiszen bemutató órát tartottak a csoportok. A táncpedagógus köszöntője után indult el az óra bemelegítéssel úgy ahogy azt mindig is teszik egy foglalkozás alkalmával. A jelenlévők végigkísérhették az egész órát rövidített 25 perces formában. Képet kaphattak a tanult táncokról, lépésekről, koreográfiákról. A kicsiknél egy kicsit több játék és játékos gyakorlatok a jellemzőek, hogy észrevétlenül tanuljanak és ne veszítsék el érdeklődésüket. A látottakból májusban a záróvizsgán beszámolnak a tanulók, akkor már a táncoknak megfelelő ruhában a nagyközönség előtt.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 
Szépkiejtési verseny Mezőnyárádon
 
Mezőnyárádon a Szederkényi Anna Tagiskolában 2012. április 4-én 20. alkalommal rendezték meg a Szépkiejtési versenyt, amelyen Mezőkövesd és vonzáskörzetének alsó tagozatos tanulói mérhették össze tudásukat versmondásban, prózamondásban és hangos olvasásban.
Ebben az évben 14 településről, 63 kisdiák érkezett a megmérettetésre. Tóth Sándor tagintézmény vezető ünnepélyes megnyitója után Korpás Zoltán hangulatos verssel, majd Szelei Katinka Weöres Sándor egyik megzenésített versével szórakoztatta a vendégeket. A gyerekek örömmel énekeltek a gitárkísérethez.
A nap ünnepélyességét fokozta, hogy jelen volt Nógrádi Gábor író, akinek a könyvéből olvastak részletet az olvasási verseny résztvevői. Az író volt az olvasási verseny zsűri elnöke is.
Minden résztvevő tanuló kapott egy kis innivalót és egy kis könyvet emlékül. A helyezést elért tanulók külön könyvjutalomban részesültek. Mégpedig az író egy-egy könyvét kapták ajándékba.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!