Bükkábrányba érkeztek a zarándokok
Írta: Eleven Televízió   
2012. június 13. szerda, 19:03
"A hitetlenség, a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség egyre nagyobb elkeseredést okoz. Az előző korszakok öröksége egyre elviselhetetlenebb terhet ró a lakosságra. Egyre erősebb támadások érik Magyarországot. Itt az ideje, hogy kiálljunk keresztény nemzeti értékeink mellett, saját érdekünkben."
Ezeknek a gondolatoknak szellemében indultak útjukra ismét a Nemzeti Zarándoklat résztvevői a négy égtáj felől, hogy május 15-én Budapesten találkozhassanak.
A Komlóskáról és Pálházáról kiinduló keleti útvonal résztvevői elmúlt hét vasárnap este 7 órakor érkeztek meg Bükkábrányba. A 3-as számú főút mentén Vatta irányából érkező zarándokokat a helybeliek népes tábora fogadta a település határában kenyérrel és frissítővel kínálva az úton lévőket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Innét harangzúgás mellett a római katolikus templom volt a következő állomás, ahol Nemzeti Imánk eléneklése után Czégel Károlyné a római katolikus egyházközség Képviselő Testületének világi elnöke és Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket és kívántak további kitartást mind az út hátralevő részéhez, mind pedig a kitűzött célok megvalósításához.
Miután pedig Bükkábrány szalagja is felkerült a zászlórúdra, Lesovics Miklós Pálháza és Köteles László Komlóska polgármesterei köszönték meg a szíves fogadtatást és beszéltek a kezdeményezés céljáról, jelentőségéről.
A a Sályi Kamarakórus elsősorban magyarságot és kereszténységet tükröző énekekből összeállított előadása után ősi himnuszunk és a Szózat zárta a templomi eseményeket.
A továbbiakban finom disznótoros vacsora várta a zarándokokat az iskola ebédlőjében, majd a pihentető éjszakai alvás után hétfőn reggel 8 órakor folytatták útjukat Budapest felé.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!