Rendkívüli testületi ülés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 16. kedd, 18:04
2012. október 11-én rendkívüli ülést tartott Mezőkeresztes képviselő testülete. Az ülés egyetlen napirendi pontja a Járási Hivatalok létrehozásának kérdése volt. Dr. Dózsa György polgármester külföldi tartózkodása miatt online kapcsolaton keresztül volt jelen az összejövetelen.
Korábban a város jegyzője egy megbeszélésen vett részt a Megyei Kormányhivatalban, ahol a járások kialakítására, azokhoz való csatlakozásra vonatkozó írásos megállapodást kapott több más települési vezetővel együtt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A polgármester elmondása szerint még mindig nem áll elég információ az önkormányzatok rendelkezésére, mi több a Kormányhivatal által előterjesztett iratok azt a benyomást keltik mintha azokat a polgármester fogalmazta volna, ugyanakkor ezek megfogalmazásához semmilyen köze nincs. Úgyszólván az írásos anyag az önkormányzatokat megkerülve született.

Jegyzői tájékoztatás szerint a Megyei Kormányhivatalban a jelen lévő települési vezetők mintegy diktátum-szerűen kapták meg ezt a megállapodást. Ugyanakkor perceken belül helyben kellett dönteni fontos személyi kérdésekről is.
A polgármester véleménye szerint már-már gyanúsnak tekinthető az intézkedések gyors keresztülvitele. Ezen kívül jogi és munkajogi aggályok is felmerülnek vele kapcsolatban.

A kiadott irat tartalma képviselői megvitatásra került, különös tekintettel a személyi kérdésekre. Azt a 3 személyt azonban, aki januártól a Járási Hivatalnál fog dolgozni nem a jegyző, vagy a testület jelöli ki, hanem ebben is a Kormányhivatal dönt.
Mivel a megállapodást a polgármesternek október 31-ig alá kell írnia, viszont az több pontban is vitatható és hátrányos az önkormányzatokra nézve, illetve több jogszerűtlen kitételt is tartalmaz, tartalmilag és formailag egyaránt kifogásolható.
A továbbiakban alpolgármesteri javaslat hangzott el. Ennek alapján egyes pontok elfogadhatóak mások azonban további megvitatást, változtatást igényelnek. A testületi tagok egyhangú igen szavazattal hatalmazták fel a polgármester, hogy
a vitás pontok tekintetében a Kormányhivatallal egyeztessen az aláírás előtt.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!