Testületi ülés volt Bükkábrányban
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. november 07. csütörtök, 08:36
Október 29 -én tartotta soron következő testületi ülését Bükkábrány Község képviselő – testülete. Az ülésen összesen hat napirendet tárgyaltak meg a tagok.
Az első napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2013. évi költségvetésének háromnegyed éves beszámolójára került sor. A bevételi és kiadási oldal megfelelően az elvárt mértékben alakul. Plusz bevétel jelentkezik az iparűzési adó terén. Negatív irányban befolyásolja azonban a büdzsét a gépjárműadó, és a hulladékszállítási díj, ahol jelentős a kintlévőség. Az új szabályozások alapján a kintlévőségek behajtását nem az önkormányzat, hanem a NAV intézi. Természetesen aki megkereséssel fordul az önkormányzat felé, hogy közösen találjanak valamilyen megoldást a kialakult egyéni helyzetére, annak próbálnak segítséget nyújtani. Kintlévőség van még a közös önkormányzati hivatal költségvetésében is, de ezt a tagok december 31 -ig pótolják. A község értékpapír állománya szeptember 30 -ai dátummal 75.250.000 Ft volt. A beruházások, fejlesztések a megfelelő ütemben haladnak.
A képviselők egyhangúlag elfogadták a beszámolót.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A második napirendben technikai jellegű módosítás történt a költségvetésben. A tagok egyhangúlag támogatták a napirendet.

A harmadik napirendben törvényi kötelezettségnek eleget téve szöveges formában, számadatokat nem tartalmazva, elkészítették és elfogadták a 2014. évi költségvetési koncepciót.

A negyedik napirendben Kormányhivatalból való megkeresésre reagálva szerződésben is rögzítették a folyékony hulladék elszállításának lehetőségét. A község saját ártalmatlanítóval rendelkezik Mezőnyárád 095 hrsz. területén, amely terület monitoringozásának évi több millió forintos költségét, az önkormányzat biztosítja. Ezért fordulhat az elő, hogy a bükkábrányi lakosoknak a szennyvíz elszállítása, a környékbeli árakat összehasonlítva, jóval alacsonyabb bruttó 1270 Ft/m3 áron történik, hiszen csak a szállítási díjat kell megfizetniük, az ártalmatlanítás költségét az önkormányzat állja.

Az ötödik napirendben az esélyegyenlőségi tervet fogadták el a képviselők egyhangúlag.

A hatodik napirendben indítványok, javaslatok között a testület döntött iskolai intézményi tanácsba delegálja Kiss Zoltán jegyzőt, döntött arról is a testület, hogy a Táncsics út 17. szám alatti szolgálati lakást Szemán Imre őrsparancsnok részére adja ki, a közmeghallgatás időpontját a tagok november 25 -én, 17 órára tűzték ki, nyertes lett egy pályázat, ahol 280 db házi komposztálóra, kis teljesítményű aprítógépre, környezeti programokra lehetett pályázni.

A nyílt ülés után a tagok zárt ülésen segélyeket, kérelmeket tárgyaltak meg.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com