Keresztesi Kupa - 29. alkalommal versenyeztek a csapatok
Írta: Eleven Televízió   
2016. január 25. hétfő, 08:10
Január 23-án hat csapat részvételével rendezték meg a XXIX. Keresztesi Kupát a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola sportcsarnokában.
Az évek óta hagyományos gyermek labdarúgó tornán a házigazdák mellett Bükkábrány, Mezőnyárád, Mezőnagymihály, Szentistván és Tibolddaróc fiatal labdarúgói mérhették össze futballtudásukat.
A megnyitón Tiszolczki László a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola testnevelője, a verseny főszervezője köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a nap további programját. A sorsolás után két csoportban folytak a küzdelmek.
Az „A” csoportba került Bükkábrány, Mezőnagymihály, Mezőkeresztes. A „B” csoportba pedig Szentistván, Tibolddaróc, Mezőnyárád csapatai versengtek a továbbiakban körmérkőzéseken, felváltva játszva az „A” illetve a „B” csoportos mérkőzéseket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A körmérkőzések után az elődöntők következtek, majd végül a helyosztók.

Népes közönség látogatott ki és szurkolt ezen a szombat délelőttön. A kilátogatók nem csalódtak, kiváló mérkőzéseket láthattak sok-sok góllal, szép akciókkal és látványos cselekkel, sportszerű játék mellett.

A végjáték után a házigazda Mezőkeresztesiek emelhették a magasba a serleget, akik a döntőben a mezőnyárádi csapatot múlták felül két góllal. A harmadik helyért játszott mérkőzésen Bükkábrány büntetőrúgásokkal szerezte meg a győzelmet a szentistváni csapattal szemben. Az ötödik helyért Mezőnagymihály és Tibolddaróc futballistái játszottak, itt Mezőnagymihály bizonyult a jobbnak, így ők lettek az ötödikek a tornán.

Három különdíj is gazdára talált. A szavazatok alapján – amit az edzők és játékosok adtak le – a torna kapusa Pekk Gábor, Szentistvánról. A legjobb játékos Sattman Julianna Mezőnyárádról. A gólkirályi címet ketten is kiérdemelték idén, azonos rúgott gól alapján Hegedűs Szabolcs Mezőnagymihályról és Varga Mihály Mezőkeresztesről, akik mindketten 7 gólt lőttek a mérkőzéseken.

A torna végeredménye:

1. Mezőkeresztes
2. Mezőnyárád
3. Bükkábrány
4. Szentistván
5. Mezőnagymihály
6. Tibolddaróc

„A” csoport mérkőzései
Bükkábrány – Mezőnagymihály : 3 – 1
Mezőnagymihály – Mezőkeresztes: 0 – 6
Mezőkeresztes – Bükkábrány:

„B” csoport mérkőzései
Szentistván – Tibolddaróc: 6 – 0
Tibolddaróc – Mezőnyárád: 0 – 9
Mezőnyárád – Szentistván: 1 – 0

Elődöntők
Mezőkeresztes – Szentistván: 4 – 0
Mezőnyárád – Bükkábrány: 1 – 1 (büntetők után: 2 – 1)

Helyosztók

5. helyért
Mezőnagymihály – Tibolddaróc: 6 – 0

Bronzmérkőzés
Szentistván – Bükkábrány: 0 – 0 (büntetők után: 2 – 3)

Döntő
Mezőkeresztes – Mezőnyárád: 2 - 0
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com