Testületi ülés volt Mezőnyárádon - vágatlan felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2016. február 16. kedd, 11:41
alt
Február 3-án, délután 16 órától ülésezett Mezőnyárád Község képviselő-testülete. Ezen a délutánon összesen 4 napirendi pontot tárgyaltak meg, majd hoztak döntést ezekkel kapcsolatban. Először Bárdos József Szabolcs polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy a testület határozatképes, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a képviselők egyhangú igennel elfogadtak.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pontban a 2016. évi nyersanyagnorma megállapításáról esett szó a közétkeztetésben. Bárdos József Szabolcs elmondta, hogy utoljára 2013. évben volt módosítás a nyersanyagnormákat illetően. Többek között így a 3-6 éves korig az óvodai tízórai, ebéd és uzsonna nyersanyagnormája 360 Ft+ÁFA/főre módosul, az iskolai étkeztetés nyersanyagnormája 14 éves korig terjedően 420 Ft+ÁFA/fő, az iskolai ellátás csak ebéd szolgáltatás esetén 260 Ft+ÁFA/fő és csak tízórai szolgáltatás esetén 100 Ft+ÁFA/fő, a szociális étkezés nyersanyagnormája 335 Ft/fő+ÁFA. A testület tagjai egyhangúan elfogadták a módosításokat.
 
A 2. napirendi pont a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a térítési díjakról szóló önkorményzati rendelet megtárgyalása volt. A polgármester elmondta, hogy jelentős kedvezményeket szeretne eszközölni. A szociálisan rászoruló felnőttek részére az ebéd azok számára akiknek a jövedelme nem éri el a 28.500 Ft-ot díjmentes. 28.500 és 42.750 Ft havi jövedelem mellett 335 Ft+ÁFA/adag/fő, 42.750 és 85.500 Ft havi jövedelem mellett 368 Ft+ÁFA/adag/fő és 85.500 Ft jövedelem fölött 402 Ft+ÁFA/adag/fő az ebéd díja. Az étel kiszállítás díja pedig 20 Ft+ÁFA-ra csökkenne. Továbbá az is elhangzott, hogy 3 gyermek esetén további 50% kedvezmény igényelhető, 1 és 2 gyermek esetében pedig 30% kedvezmény vehető igénybe. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 3. napirendi pont Mezőnyárád község Önkormányzatának Képviselő-testületének 2016. évi költségvetésének beterjesztése volt. Bárdos József Szabolcs polgármester ismertette a pont tartalmát,illetve elmondta, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése is ide tartozik. A közös önkormányzat 33 millió 205 ezer Ft-ból fog gazdálkodni ez évben. Mezőnyárád Község Önkormányzatának költség vetését is tárgyalták. Felmerült, hogy a Szederkényi Anna Tagiskola felújítás, rendbetétele nem szerepel a költségvetésben, pedig az nagyon fontos lenne, a tető beázása és az egyéb állapotok miatt. Mivel a képviselők nem tudták, hogy pontosan milyen összegre lenne szükség a munkálatokhoz, illetve, honnan lehetne átcsoportosítani a szükséges összeget úgy döntöttek, hogy új költségvetést át kell dolgozni, és két hét múlva újra összeülnek megtárgyalni a témát, hogy döntést hozhassanak.
 
A 4. időszerű feladatok napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként a polgármester tájékoztatója hangzott el arról, hogy ismételten lenne igény a tavalyi évhez hasonlóan kivitelezett elektronikus hulladékgyűjtésre és annak elszállíttatására, amely ismét díjtalan lenne.
 
Továbbá arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy az önkormányzat idén szeretne pályázatot benyújtani a központi konyha felújítására, az óvodában a bölcsőde kialakítására és a könyvtár felújítására.
 
Felvetődött a Toldi úton lévő vizes árkok újbóli kiásásának kérdése is, a hatékonyabb vízelvezetés érdekében. Bárdos József Szabolcs polgármester azt mondta, a tervek szerint tavasszal, március környékén lehet számítani a munkálatok megkezdésére.
 
A továbbiakban a testület tagjai zárt ülésen tanácskoztak tovább.
 
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com