Testületi ülés volt Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 23. hétfő, 08:25
Május 18-án tartotta legutóbbi testületi ülését Mezőnyárád község Önkormányzata. Ezúttal négy napirendi pont került a képviselők elé, amelyekben döntést kellett hozniuk.
Elsőként a Helyi Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos teendők elvégzésére kellett felhatalmaznia a testületi tagoknak a polgármestert, ami egyhangú igen szavazattal meg is történt. A B.A.Z. Megyei Kormányhivatal helyi építési szabályzatokra vonatkozó javaslattétele alapján, helyi szabályzatot át kell alakítani, hogy a vonatkozó előírásoknak megfeleljen. Ennek elvégzési határideje egyébként 2016. december 31-e.
Második napirendi pontban az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatokról kellett határoznia a testület tagjainak. A pályázati lehetőségekről szóló összefoglalót mindenki előzőleg megkapta és áttanulmányozta. A lehetőségek természetesen végesek. Polgármesteri javaslat alapján végül két pályázat beadása mellett tették le a tagok a voksukat. Egyik a község bizonyos útjainak, útszakaszainak felújítása, amelyhez 15% önerőt kell biztosítania a településnek. Másik beadandó pályázat a védőnői épület bizonyos felújítási munkálataira céloz meg forrásokat. Az ehhez szükséges önerő 5% lesz majd. A beadási határidő mindkét esetben június 2.-a.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik fő téma a helyi általános iskola egyházi fenntartásával volt összefüggésben. Bizonyos épületek haszonélvezeti jogáról már elkészült a szerződés tervezet az Egyházmegye részéről, képviselői vélemények szerint azonban ennek néhány pontját még meg kellene tárgyalni, alaposabban tisztázni azok jogi hátterét. Végül határozat született arról, hogy később a végleges, jogász által is áttanulmányozott írásos anyagot a polgármester aláírhassa.
Az "Időszerű feladatok" napirendben több téma is felmerült. Szó volt többek között arról, hogy június 7-én ismét lehetősége lesz a lakosoknak a feleslegessé vált elektronikai hulladék leadására és elszállíttatására. Az önkormányzat külön hirdetményben is tájékoztatni fog mindenkit a gyűjtés helyéről és minden egyéb tudnivalóról. Idén sem marad el az immár hagyománnyá vált Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő-főző Fesztivál, melynek bekerülési költsége ez évben előre láthatólag 2 millió 100 ezer Ft lesz majd. A rendezvény programja nagyrészt már összeállt, mindössze a források és a szponzorok tekintetében van még szükség némi egyeztetésre. Képviselői kérdés hangzott el továbbá a temető térkövezési munkálataival, illetve az iskolai illemhelyek felújításával kapcsolatosan. A polgármester elmondása szerint mindkét beruházás előkészítése folyamatban van és hamarosan meg is valósulnak.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com