Testületi ülés volt Bükkábrányban június 22-én (teljes felv.)
Írta: Eleven Televízió   
2016. június 27. hétfő, 19:56
alt
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban június 22-én. Összesen 5 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. Az első napirendi pont a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet megalkotása volt. Ez azzal áll összefüggésben, hogy a települési hulladék elszállításával kapcsolatos számlákat központilag küldik majd ki a továbbiakban, ezért jogszabályi kötelezettség alapján volt szükség a rendelet megalkotására. Bükkábrány esetében a közszolgáltatást továbbra is a PEVIK Nonprofit Kft. végzi majd el.
A képviselők egyhangú igennel fogadták el a rendeletet.
A 2.napirendi pont összefüggésben volt az elsővel: a PEVIK Nonprofit Kft.-vel kötendő hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés megkötését egyhangú igennel támogatták a képviselők. A II. negyedévi számlákat egyébként már az említett központi szervezet küldi majd ki, ám arról, hogy ez mikor történik meg, nincsenek még érdemi információk. Képviselői kérdésre válaszul a polgármester elmondta, amint lesz ezzel kapcsolatban egyértelmű tájékoztatás, azt megosztják a lakossággal.
A szerződést a képviselők egyhangú igennel fogadták el.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 3.napirendi pontban a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatási szerződés módosításáról volt szó. Ennek lényege, hogy a bükkábrányi ideiglenes leürítő üzemeltetésére 1 évre engedélyt kapott az önkormányzat. A szolgáltatás díja ennek következtében nem emelkedik. Az önkormányzatnak a továbbiakban is üzemeltetni kell a monitoring kutakat.
A képviselők egyhangú igennel fogadták el a rendeletet és a közszolgálati szerződés módosítását.
A 4.napirendben az építésügyi tárgyú rendeletek felülvizsgálata volt a téma. Ez kormányhivatali kérés volt, a rendeleteket december 31-ig kell felülvizsgálni. A képviselők egyhangú igennel elfogadták az előterjesztést.
Az 5.napirendi pontban, az indítványok, javaslatok között elsőként a hivatal energetikai korszerűsítésével kapcsolatos, Területi Operatív Programba beadandó pályázati lehetőségről volt szó. A pályázat 100%-os támogatású, a hőszigetelésen kívűl a nyílászáró cserét is támogatják. A képviselők egyhangúlag támogatták a pályázat beadását.
1 millió 550 ezer forintos támogatást kapott Bükkábrány az 1956-os Emlékbizottság által kiírt pályázaton az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára tervezett programsorozat megvalósítására, hangzott el az ülésen. Ennek segítségével egy héten keresztül lesznek rendezvények októberben, többek között Bükkábrányban tartják a megyei közgyűlés kihelyezett ünnepi ülését. Az önkormányzatnak 60 ezer forintos önerőt kellett vállalnia, ezt a képviselők egyhangú igennel megszavazták.
Kérelem érkezett az óvoda részéről, hogy a maximális 25 fős csoportlétszámot túlléphessék a törvényileg engedélyezett maximumig, amennyiben erre szükség van, a testület egyhangúlag támogatta a kérelmet. Az iskolában működő Nefelejcs Néptánccsoport nyári táborához kért támogatást, egyhangúlag 100 ezer forintot szavaztak meg számukra.
Augusztusban rendezik meg immár hetedszer a Borsodi Simson találkozót Bükkábrányban. Az önkormányzat ezúttal is segíti a szervezőket azzal, hogy helyszínként biztosítja számukra a Tornácos Házat és környezetét, valamint 50 ezer forinttal járul hozzá a költségek fedezéséhez.
Június 18-án Bükkábrány is részt vett a II.Megyenapon Tokajban. A Megyei Értéktárba is bekerült attrakciókról, azaz az ősfákról és a Bányász Emlékházról készült tájékoztatók sokak figyelmét felkeltették, megálltak és érdeklődtek a bükkábrányi standnál.
Folyik a kerékpárút felújítása illetve ezzel együtt a híd felújítása is, a kivitelezés már megkezdődött, a kivitelező szerint a vállalt határidőre el tudnak készülni a munkával. Ehhez kapcsolódóan fontos tudni, hogy a temető mellett felhalmozott, az út bontásából származó törmeléket el fogják szállítani, kérik a lakosságot, hogy ne helyezzenek el ott saját hulladékot, törmeléket.
Elkészült a parkolók felfestése, kérik, hogy mindenki a KRESZ-nek megfelelően használja a parkolókat, ugyanis ezt a rendőrség rendszeresen ellenőrizni fogja.
A polgármester elszomorítónak nevezte, hogy a Baboskertben az elmúlt időszakban nagyon sok rongálás történt, amely során a növényeket, az ott elhelyezett kültéri bútorokat, és játékokat is megrongálták. Arra kér mindenkit, hogy óvják meg az ottani értékeket is, és a szülőket is kérte, hogy gyermekeikkel is beszéljenek erről.

  Az ülésről készült teljes felvétel:

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com