Békafesztivál és pálinkamustra Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2016. július 08. péntek, 19:26
alt
Már hatodik alkalommal rendezték meg Mezőnyárádon a Béka és Hal Sütő-főző Fesztivált július első hétvégéjén. A fesztivál résztvevői közül többen már igen korán megérkeztek és sátrat vertek az iskola mögötti parkban, megalapozva a vasárnap estig tartó remek hangulatot. Mint ahogy az elmúlt években is, az idén is nagy népszerűségnek örvendett a program nemcsak a mezőnyárádiak, hanem a térségből és az ország távolabbi tájairól érkezők körében is. A béka és hal ételek gaszronómiai versenye mellett ismét megrendezték a pálinkamustrát is.
Szombaton délelőtt a sütésé és a főzésé volt a főszerep. Az ország legkülönbözőbb szegleteiből, mintegy 30 csapat adta be a nevezését, hogy a nap végére kiderüljön, ki is az igazi mestere a békacomb és a hal ízletes elkészítésének. Az étkeknek és ízeknek csak a fantázia szabott határt.
A három tagú zsűri sátrában egyre szaporodtak a bírálásra leadott, érdekes dekorációkkal ellátott finomságok. Végül a hal főzésében Madarász Gábor, sütésében Gáspárné Pásztor Boglárka, a békacombok elkészítésében pedig Garincsné Nagy Andrea bizonyult a legjobbnak. Természetesen idén is voltak különdíjasok. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, valamint Hajdu Gábor önkormányzati képviselő jóvoltából vehettek át ajándékokat a versenyzők
.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 Béka és hal sütő-főző verseny eredményei:

Különdíjak:
Roszkos Ádám - államtitkári felajánlás
Esztergomi Ádám
Hócza Nagy Györgyné
Halász Istvánné
Zsipi Ivett - Hajdu Gábor felajánlása

Hal főző kategória:
I. Madarász Gábor
II. Szél József
III. Sass Dávid

Hal sütő kategória:
I. Gáspárné Pásztor Boglárka
II. Madarász Péter
III. Koren Péter

Béka sütő-főző kategória:
I. Garincsné Nagy Andrea
II. Gross Annamária
III. Harangozó Lászlóné

Ahogy a bevezetőben megemlítettük, az év mezőnyárádi pálinkáit az idén is megválasztották. Az elismerést Fehér Kálmán 2015-ös évjáratú faeper pálinkája kapta, Tállai András különdíját pedig Fila Tamás érdemelte ki, mint a legjobb mezőnyárádi cserszegi fűszeres párlattal nevező.

Közben a színpadon már 11 órától meghívott előadók gondoskodtak a jó hangulatról. A fellépők között volt a Helikoffer Együttes, a Forrás Néptánc Együttes, táncoltak a SkyDance akrobatikus rock and roll mezőnyárádi csoportjának tagjai. A kistelekiek immár a színpadon is megmutatták magukat, a Brekkencs Asszonyok műsora nagy sikert aratott. Fellépett a Mezőkövesdi Hangstúdió, a Mezőkeresztesi Citerazenekar, volt íjász és honfoglaláskori valamint csikós bemutató. Együtt énekelhették a régi slágereket Vincze Lillával, míg a fiataloknak a Cairo együttes slágerei lehettek ismerősök. Az estét retro disco zárta.
Vasárnap 15 órától elsőként a mezőnyárádi öregfiúk játszottak az ifjabb mezőnyárádi focistákkal, utóbbi csapat 5-1 arányban diadalmakodott.
18 órától a helyi kötődésű Hungarocell együttes szórakoztatta a közönséget, 20 órától pedig a Lord együttes élő koncertje illetve 22 órától tűzijáték zárta a kétnapos rendezvényt.

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com