Településszépítés, virágosítás, szellemi erőpróba a Föld Napja kapcsán
Helyi hírek (2017.) - Térségi
Írta: Vukovich Ákos   
2018. április 24. kedd, 16:45
Mezőnyárádon településszépítési közösségi napot tartottak a Föld Napja kapcsán. Április 21-én nagy munkába fogtak a diákok, a pedagógusok,a szülők, nagyszülők. Az iskola, valamint a templom környezetében rengeteg virágot, örökzöldet ültettek el. Ezen kívűl egyébként az óvodában is volt virágültetés, és a településen is ültettek jegecskét, levendulát.
Az osztályok különböző helyeken különböző feladatokat kaptak. Az elsősök például a templom környezetét szépítették, a harmadikosok muskátlikat ültettek, a 4. osztály a sziklakertet gondozta, de megújult a főépület előtti virágágyás, illetve a futópályát is rendbe tették. A gyerekek és a felnőtt segítők munkájának eredménye már egy óra múlva érzékelhető volt, percről percre szépült meg a környezet.
Ezt a programot egy 3 éves projekt részeként valósították meg, amelynek keretében az elmúlt éven a településen virágosítottak, jövőre pedig még egy hasonló megmozdulást valósítanak meg.
Hirdetés_______________________________________________________________________
   
A bükkábrányi iskolában szintén a Föld Napjához kapcsolódóan, a szünetekben totót oldhattak meg, az élővilággal kapcsolatos szólásokat, közmondásokat egészítettek ki.Ezen kívűl szókereső és egy-egy kép párját kereső feladatok is voltak.
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com