Ülésezett Mezőnyárád vezetése
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 25. szerda, 15:23
Április 23-án délután ültek össze a mezőnyárádi képviselők, hogy összesen nyolc napirendben hozzanak döntést.
Az első és második napirendi pont egymáshoz kapcsolódott. A Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása, valamint a Mezőkövesdi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosítása történt meg. Ezekre azért volt szükség, mert Mezőnagymihály polgármesterének személye időközben megváltozott, így a társult önkormányzatoknak jóvá kellett hagyniuk a módosítást. A testületi tagok egyhangú igennel hagyták jóvá az új községi vezetővel való együttműködést.
Hozzájárulás ifjúsági tábor megrendezésének támogatására kiírt pályázat benyújtásához, ez adta a harmadik fő témát. Ennek keretében egy helyi táborról van szó, melynek megrendezésére a Dél-borsodi LEADER Egyesület írt ki pályázatot, a középpontjában pedig a sport áll. A testület tagjai a pályázat beadását jóváhagyták. Amennyiben sikerül rá forrást nyerni, a táborra a 2019-es év folyamán kerülhet majd sor.
Szintén egy LEADER-es pályázat adta a negyedik napirend témáját. Sikeres pályázás esetén egy kültéri fittness pályát építhetne az önkormányzat a tenisz pálya mögötti területen. A megnyerhető maximális összeg ez esetben
5 millió forint.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ötödik napirend is egy pályázat benyújtásáról szólt. Az ezen elnyerhető összeget egy, a helyi értékeket népszerűsítő kiadvány létrehozására és terjesztésére fordíthatná a község. A kiadvány összefoglalná Mezőnyárád történetét, nevezetességeit, illetve a környékbeli értékeket.
Iskolába, óvodába járó gyermekek ajándékozása gyermeknap alkalmából, ez volt a hatodik napirend. Várnai Róbert jegyző elmondása szerint idén egy ún. phlat ball nevű játékkal ajándékoznák meg a gyerekeket. Összesen 175 fő részesülne az ajándékban amelynek darabonkénti ára 2900 Ft.
A következőkben az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására szolgáló pályázat benyújtására mondtak igent a jelenlevők. Itt konkrétan a hivatal épületének fejlesztésére és korszerűsítésére fordítandó összegről van szó. Az elnyerhető legmagasabb összeg 30 millió forint. Ebből többek között megvalósulhatna az épület fűtési és energetikai korszerűsítése is.
Az időszerű feladatok megtárgyalása során a polgármester tájékoztatott arról, hogy az Arany János utcában hat darab ledes lámpatest került felszerelésre.
A település jegyzője külön felhívta a figyelmet arra, hogy igény esetén mindenkinek magának kell kérvényeznie a lomtalanítást a közszolgáltatónál.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com