Testületi ülés volt Bükkábrányban május 28-án
Írta: Eleven Televízió   
2018. június 03. vasárnap, 11:25
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban május 28-án. Első napirendként a 2017. évi összefoglaló éves ellenőrzési jelentést fogadták el a képviselők, egyhangú igennel. A szavazás előtt elhangzott, az önkormányzatnál végzett, az elmúlt évre vonatkozó belső ellenőrzés során mindent rendben talált a szakértő.
A 2.napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2017. évi költségvetésének zárszámadása volt a téma. A polgármester elmondta, hogy a bevétel főösszege 746.988.033 Ft volt, míg a kiadások tekintetében a főösszeg 654.852.686 Ft lett, azaz az önkormányzat jelentős többlettel zárta az évet. Felhívta viszont a figyelmet arra, hogy a Mátrai Erőmű által a tavalyi év adatai alapján befizetendő iparűzési adó - ebben az évben biztosan - jóval kevesebb lesz, ezért fontos, hogy az önkormányzatnak vannak tartalékai.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Bodzán Antal alpolgármester a napirend tárgyalása során elmondta, hogy a lakosság részéről több jelzés érkezett, hogy a nyílt testületi üléseken nem folyik érdemi vita a költségvetéssel kapcsolatban. Mind ő, mind a polgármester tájékoztatta arról a kérdést felvetőket és minden lakost, hogy azokat a testületi üléseket, amikor szavazás megtörténik, legalább 4-5 egyeztetés előzi meg, ezen kívűl az ügyrendi bizottság is megtárgyalja az előzetesen elkészített költségvetési rendeletet és megfogalmazza javaslatait, amit beépítenek a rendeletbe.
Amennyiben egy-egy képviselőnek még kérdése van, az önkormányzat pénzügyi csoportjának vezetőjével átbeszélik ezeket.
A képviselők egyhangú igennel elfogadták a zárszámadást.
A 3. napirendben új, közművelődési kormányzati funkció felvételéről döntöttek a képviselők. Erre azért volt szükség, mivel a Magyar Államkincstár a korábbiakban ezt a feladatot tévedésből nem rendelte hozzá az önkormányzat feladataihoz. A testület egyhangú igennel elfogadta az előterjesztést.
A 4., indítványok, javaslatok napirendben a polgármester megköszönte minden résztvevőnek, támogatónak, intézményi alkalmazottnak, civil szervezetnek és közfoglalkoztatásban résztvevőnek, hogy , munkájukkal,
felajánlásaikkal segítették a VIII. Ősfa Fesztivál megrendezését. Megjegyezte, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban a fesztivál alkalmával és azt követően is pozitív visszajelzéseket kaptak.

 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com