Szent Borbála - ünnepeltek és megemlékeztek a bányászok
Írta: Eleven Televízió   
2019. december 10. kedd, 09:25
Szent Borbálát évszázadok óta tisztelik védőszentjükként a bányászok. Az ő ünnepe mindig is a számvetés és a hálaadás napja volt.
Idén december 6-án délután 14 órától kezdődött az az ünnepi megemlékezés a Bükkábrányi Bányaüzem központi telephelyén, amelyet a Himnusz meghallgatása után, Mata Tibor bükkábrányi bányaigazgató beszéde nyitott meg. Az igazgató beszédében felidézte Szent Borbála életét és vértanúságát, valamint az év folyamán jelentkező technikai nehézségeket és statisztikai adatokkal is szolgált a termelést illetően.
Ezt követően a különböző bányász vezetők és szervezetek, együttműködő partnerek
koszorút helyeztek el a bányász hősök emlékhelyénél.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezek után az ünnepség a helyi iskola tornatermében folytatódott. Itt Horváth Péter János vezérigazgató ünnepi köszöntőjében kifejtette: a társaságnak nagy felősséget kell vállalnia a munkaerőpaci stabiltásban.
Az ünnepi beszédet követően a cég igazgatótanácsának elnöke, Mészáros Beatrix adott át számos elismerést és kitüntető címet a két bánya, illetve az erőmű dolgozóinak.
Kora este a római katolikus templomban Pálfi János plébános celebrálta azt a szentmisét, amelyen szép számmal vettek részt az üzemek dolgozói. Az ünnepi alkalom a zászló behozatalával kezdődött, majd dr. Derekas Barnabás szólt Szent Borbála életéról, majd megemlékezett arról az üzemi balasetben elhunyt dolgozóról, aki az elmúlt esztendőben vesztette életét.
A szentmisét a nemzeti Himnuszunk és a Bányász Himnusz közös eléneklése zárta.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com