Arany Napok Bükkábrányban 2020.
Írta: Eleven Televízió   
2020. március 04. szerda, 14:57
Március 2-án és 3-án két napon át tartott a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában az Arany–napok, melynek keretén belül a diákok és a pedagógusok az intézmény névadójára emlékeztek. Mindkét napon 40 perces óráknak és 20 perces szüneteknek örülhettek a diákok.
A két nap nyitányaként ünnepi műsorral, koszorúzással indult a nap. Reggel 3/4 8-kor az aulában összegyűlve emlékeztek az iskola tanulói a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjára.
Hétfőn a délelőtt folyamán került sor az alsósok számára megrendezett Arany-olimpiára, melynek keretein belül a kisebbek mérhették össze ügyességüket a tornateremben.
Egy rajzversenyre is nevezhettek a vállalkozó kedvűek. Ennek keretében Arany János műveihez kellett illusztrációt készíteni. A kész rajzok később kiállításra kerültek és ki-ki tetszése szerint szavazhatott rá, melyik a legjobban sikerült alkotás.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A már hagyományossá vált Literatúra vetélkedőn a délutáni órákban bizonyíthatták a felsős csapatok, mennyire mozognak otthonosan a magyar irodalom berkein belül. A vetélkedőt Éliásné Takács Anikó vezette és szigorú zsűri bírálta el az eredményeket.
Kedden sem unatkozott senki, sem a tanárok, sem a diákok. A szünetekben csapatokban különféle játékos feladatokkal Arany-tallérokat gyűjthettek a tanulók, majd osztályok közötti mérkőzésekben a felsősök mérték össze ügyességüket, foci és kézilabda mérkőzésekben.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com