Áremelkedések,szabályváltozások az év elején
Kevesebb és kisebb mértékû áremeléssel indult a 2009-es esztendõ, és az adóváltozások száma is elmaradt a megszokottól. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a módosított adószabályok egy része februárban lép hatályba, és az árak is emelkednek majd az év folyamán.
Emelkedett ugyanakkor az áram ára közel 3%-al, a vízdíj átlagosan 6-7 %-al, a postai díjak pedig átlagosan 5 forinttal drágábbak.
Nem emelték január 1-tõl a gáz árát, várhatóan erre nem is kerül sor a közeljövõben, bár a jelenlegi hideg idõben havonta több ezer forinttal többet kell fizetni a megemelkedett fogyasztás miatt.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Nem változik a támogatásra jogosultak köre, és a támogatás mértéke sem, viszont új igénylést kell benyújtani azoknak is, akik 2008-ban is kaptak támogatást.
Szintén nem emelték az autópályahasználat díját, és nem változnak a vasuti viteldíjak sem, az autóbuszok viteldíja viszont változik amiatt, hogy más elven határozzák meg az utazási távolságot.
Az adószabályok tekintetében is történtek változások: egy új adókedvezmény révén a lakásfelújítás vagy a háztartási gépek javítási költségének egy része, maximum 100 ezer forintig leírható az adóból.
Húszmillió forintig megszûnik az örökösödési illeték a házastárs, a szülõ, és a gyermek esetében.
A gazdasági válság hatására sajnos a bizonytalanság, és a munkanélküliség is nõ, és sokkal nehezebben, magasabb kamattal lehet hitelhez jutni.
Ami a közszférát, a szociális jutattásokat illeti:elmaradtak a béremelések, nem nõttek a szociális és családpolitikai juttatások sem.További változásokról
itt olvashat részletesen.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!