Második helyen végzett Mezõkövesd a Magyar Televízió Fõtér címû mûsorában meghirdetett az "Év Települése" versenyen.
Az immár félévtizedes hagyományra visszatekintõ megmérettetésen minden esztendõben a nézõk dönthetik el, hogy a mûsorban bemutatott városok, illetve falvak közül melyik a legyen az Év Települése.
2008-ban összesen 17 város szerepelt a mûsorban, ezen belül Borsod-Abaúj-Zemplén megyét Mezõkövesden kívül Miskolc és Szerencs képviselte. Az országos második hellyel Matyóföld fõvárosa magasan a legjobb teljesítményt nyújtotta megyei szinten.

(forrás: Mezõkövesdi Média Kht.)
Hirdetés_______________________________________________________________________





A szavazás lezárását követõen Kaposvár végzett az elsõ helyen. A 82 ezer fõs település, Somogy megye székhelye, mintegy 3000 szavazattal elõzte meg Mezõkövesdet. A kövesdi ezüstérem nagyon szépen csillog, fõleg ha a települések lélekszámát és a szavazatok arányát vesszük figyelembe.

Matyóföld fõvárosa Csongrád, Pápa, Keszthely, Tolna, Szentes, Szolnok, Dunaföldvár, Oroszlány, Cegléd, Szerencs, Sárvár, Balassagyarmat, Miskolc, Békéscsaba, Szombathely településeket utasította maga mögé az országos megmérettetésen.
Nagy György, a Fõtér vezetõ szerkesztõje nagyon szép teljesítménynek tartja a kövesdiek szereplését, hiszen a város, a versenyben résztvevõk közül majdnem a legkisebb lélekszámú településként érte el ezt a kimagasló eredményt.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!