Szemere Napot rendeztek a vattai iskolában
Január 18-a Szemere Bertalan halálának évfordulója. A 40 éves évfordulón,  a nevét viselõ vattai általános iskolában megemlékezõ koszorúzást tartottak, melyen részt vett az iskola apraja-nagyja.
A tanulók a kastély aulájában gyülekeztek, ahol részesei lehettek a vattai születésû, majd késõbb miniszterelnökké lett Szemere Bertalan emlékére rendezett ünnepségnek.
A felsõs diákok néhány Szemere Bertalan-gondolattal idézték fel emlékét, majd énekszóval fejezték ki tiszteletüket. Ezt követõen koszorúkat helyeztek el az iskola emlékfalán.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

A történelem versennyel folytatódott a Szemere Nap délután 14 órától. Tibolddaróc és Mezõkeresztes 7-8. osztályosokból álló csapata fogadta el a meghívást,a vendéglátók két csapatot indítottak a megmérettetésen.
Komoly felkészültséget igényelt a vetélkedõ, hiszen a történelemhez szorosan kapcsolódik a magyar irodalomban, és a mûvészetekben is jártasnak kellett lenniük a versenyzõknek. A szervezõk ezen tudományok bevonásával színesítették ezt a találkozót.
A történelmi személyekkel való riportkészítés aratta legnagyobb sikert a gyerekek körében, de volt filmfelismerés, activity, totó és sok más érdekes feladvány.
A tapasztalt zsûri bölcs tanácsokat osztott meg a diákokkal egy-egy feladat megoldása után. Jó lehetõség volt ez számukra  még több információ gyûjtésére, és versenyrutinjuk fejlesztésére.
A több, mint két óra hosszás küzdelembõl végül  a mezõkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata került ki gyõztesen.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!