Tetten érték a betörõket a polgárõrök
Írta: Eleven Televízió   
2009. február 14. szombat, 19:51

Egy borospince feltörése közben értek tetten egy középkorú és egy fiatalabb személyt péntek éjszaka a sályi polgárõrök. Járõrözés közben ugyanis gyanús zajokra lettek figyelmesek, a két-vélhetõen szomjas-elkövetõ éppen egy célszerszámmal látott neki a pinceajtó felfeszítésének.
A tettenért személyek nem örültek annak, hogy leleplezték õket, és ennek jelét is adták: az egyik polgárõrre ugyanis a náluk lévõ eszközzel rátámadtak, de õ el tudott hajolni az felé lendülõ tárgy elõl. A polgárõrök ennek ellenére megpróbálták visszatartani a két személyt, de õk a menekülést választották.
Nem sokáig élvezhették a szabadságot, mivel a polgárõrök azonosítani tudták õket, az idõközben értesített rendõrök el is fogták a két hoppon maradt betörõt, és megindították ellenük a büntetõeljárást.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A bükkábrányi rendõrõrs parancsnoka kiemelte, hogy a szemfüles polgárõrök bátran, határozottan léptek fel a tettenért bûnözõkkel szemben, és jogszerûen jártak el akkor is, amikor megpróbálták visszatartani a két személyt.
A rendõrség további bûncselekményben is nyomoz: falopás miatt több személy ellen is érkezett feljelentés. Fõként magánerdõket "dézsmálnak" meg a tolvajok, akik a gallyak gyûjtésén kívül egész fákat is kivágnak, akár olyan módszerrel is, amelyrõl a
bükkábrányi környezetrongálással kapcsolatos cikkünkben írtunk.
Emellett az utóbbi hetekben a kisgyõri önkormányzat tulajdonában lévõ területrõl is illegális úton jutottak fához ismeretlenek.
A rendõrõrs parancsnoka felhívta még a figyelmet egy tanulságos esetre: egy jóhiszemû ismerõst károsítottak meg a közelmúltban azok a személyek, akik áruhitel felvételére kérték õt, mondván, õk nem tudnak felvenni ilyet bizonyos okoknál fogva. A kiszemelt eszközt a segítségükre sietõ ismerõs nevére megvették, az elsõ részleteket rendben be is fizették.
Viszont a törlesztés további részleteit már nem teljesítették, a pénzintézet pedig a hitelt felvevõ személyen kereste a részleteket.
Ne dõljünk be tehát hasonló esetben: a bank már fizetõképesnek minõsíti az ügyfelet az elsõ részlet kiegyenlítése után, még ha a késõbbi részleteket nem is fizetik be. Így már nem beszélhetünk bûncselekményrõl, de a nemfizetõ adós terhe akár rajtunk is maradhat, még ha késõbb polgári peres úton sikerül is azt behajtani.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!