Testületi ülés volt Mezõnyárádon is

Február 16-án tartotta soron következõ testületi ülését Mezõnyárád község képviselõ-testülete a polgármesteri hivatalban. Összesen 9 napirendi pontot tárgyaltak meg a több mint három órás ülésen.
Elsõként a szennyvízüzemeltetõ költségvetési intézmény 2008. évi költségvetési elõirányzatának módosítását beszélték meg a jelenlevõk.

Hirdetés_______________________________________________________________________





A meghívott Holló József a szennyvízüzemeltetõ intézmény ügyvezetõje elmondta, hogy mintegy 3 millió forint hiányzott a tavalyi költségvetésbõl amit sikerült pályázati úton pótolni, így a társult önkormányzatok számára ez nem jelentett plusz kiadást. A 2008. évet a társulás pénzügyileg eredményesen zárta. A képviselõk részérõl kérdésként merült fel, hogy mikorra várható a szennyvízberuházás során keletkezett károk kijavítása. Az elhangzottak szerint a szennyvízüzemeltetõ kijelentette, hogy addig nem köti újra a Lakossági Takarék Pénztárakat amíg a kivitelezõ nem javítja ki a hibákat.
Problémák jelentkeztek a Toldi úton is ahol öt ingatlannál még nem történtek meg a rendszerre való rákötések az üzemeltetõ és a lakástulajdonosok vitája miatt. Az ígéretek szerint a tulajdonosok és a cég képviselõi egy késõbbi idõpontban közösen állapodnak meg a folytatásról.
 

A Maszolaj - telep rákötése a rendszerre szintén felmerült a megbeszélésen. Holló József válaszában kifejtette, hogy a lehetõség adott, jelenleg el tudják látni ezt a feladatot is, de a késõbbiekben fejlesztések szükségesek a szennyvíztisztító telepen a kapacitás növelése érdekében. Az ehhez szükséges pénzt mintegy 250 millió forintot pályázati úton kívánják elõteremteni.


Második és harmadik pontban a Szennyvízüzemeltetõ Intézmény 2008. évi költségvetés végrehajtásának és pénzmaradványának megtárgyalására került sor, valamint a 2009. évi költségvetést fogadták el egyhangú igennel a testületi tagok.

A negyedik napirendi pont a 2009. évi költségvetés elõzetes tárgyalása parázs vitát váltott ki. Több javaslat is szóba került, hogy az egyensúlyi helyzet kialakuljon és a tavalyi évhez képest ne romoljon a helyzet, az önkormányzat ne kényszerüljön ismét mûködési célú hitel felvételére. Több mint 16 millió forintot kellene megtakarítani a kiadási és bevételi oldal szinten tartása érdekében. Végül sikerült a hiányt csökkenteni mintegy 7 millió forintra, amit pályázati pénzbõl kívánnak pótolni. Természetesen ez csak a további eladósodás megakadályozására elég, az eddig felvett több mint 18 milliós mûködési hitel visszafizetésére nem. Ezek nem a végleges számadatok a testület hamarosan tovább tárgyal a témában.

Ötödik napirendi pontban az önkormányzat az intézményeiben biztosított étkezési térítési díjainak megállapítására került sor. Elfogadták az élelmezésvezetõ nyersanyagnorma megállapítására tett javaslatait valamint a felnõtt étkezési térítési díjakra 30%-os rezsiköltséget állapítottak meg. A késõbbiekben közzé tesszük a végleges árakat.

Hatodikként a képviselõ-testület 2009. évi munkatervét fogadták el a jelenlévõk egyhangúlag.
 


Hetedik napirendi pontban az Eleven Televízió mûsoridejének csökkentésérõl és ezáltal költségek megtakarításáról tárgyaltak a tagok. A tervek szerint hetente 35 percre csökken a Mezõnyárádról szóló mûsorrész és ezentúl nem készül folyamatosan felvétel a helyi labdarúgó csapat mérkõzéseirõl. Ez éves szinten 600.000 Ft megtakarítást jelent a településnek.


Nyolcadik napirendben a számítástechnikai rendszerek üzemeltetésére beadott szerzõdést tárgyalta a testület és fogadta el egyhangúlag.

A kilences napirendben az idõszerû feladatok megbeszélésénél a Nyárádi Krónika februári számban megjelenõ polgármesteri cikk kapcsán képviselõi vélemények hangzottak el, mely a személyeskedésig fajuló vitába torkollott ami csak az ülés végeztével ért véget.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!