Több pályázaton is nyert Mezõkeresztes önkormányzata
Már a korábbiakban beszámoltunk a több mint 50 millió forintot meghaladó felújításokról Mezõkeresztesen. A tervek szerint és ütemesen halad a hivatal belsõ felújítása valamint a ravatalozó helyreállítása. Mindezek mellett újabb pályázatot nyert Mezõkeresztes önkormányzata településfejlesztési pályázaton. A pályázat teljes költségvetése eléri a 120 millió forintot.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Ennek keretén belül újítanak fel kompletten 4 km utat, amely a település úthálózatának 10 százaléka. Külön hangsúlyt fektetnek az összekötõ út felújítására. Több mint 4 km új járda is épül a településen, melybõl 1800 méter térkõbõl 2,5 km aszfaltból fog elkészülni. A Dózsa György úton lévõ két templom közötti szakasz díszburkolatot kap. Nagy hangsúlyt fektetnek a közvilágítás fejlesztésére is. Több mint 50 darab új lámpatest kerül kihelyezésre a település különbözõ utcáin, valamint a kerékpár út is ki lesz ezentúl világítva. A pályázat tartalmazza ezenkívül a kerékpárút javítását, valamint 10 hónapra 6 fõ szociális foglalkoztatásának lehetõségét.
Egy újabb nagyobb volumenû pályázat elbírálására vár még ezenfelül az önkormányzat. A közel 30 milliós költségvetésû úgynevezett „faluszépítõ program” pályázat elsõ körben már nyert, jelenleg még mindig a végleges döntésre várnak.
E pályázat keretén belül épülne 2 játszótér a Kazinczi valamint a Liliom utcában. Ezen felül 40 darab japán akác lenne kihelyezve a Dózsa György úton pótlásként, valamint a Szent István úton.
Átalakulna a posta elõtti park is. Helyreállítanák az emlékmûvet, új pihenõpadok illetve térfigyelõ kamerák kerülnének kihelyezésre, biztosítanák a megfelelõ közvilágítást is. A népkertben is fejlesztéseket eszközölnének. Burkolatokat kapna az árusok alatti és elõtti rész, a ki és bevezetõ valamint a wc-hez vezetõ út. Egységes utcanév-, és útbaigazító táblák kerülnének fel, a település több pontján több virágládát és hulladékgyûjtõt helyeznének ki.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!