Összevont testületi ülést rendeztek Bükkábrányban
 
Március 3-án ülésezett a körzeti általános iskola és óvoda intézményfenntartó társulását mûködtetõ három település képviselõ testülete. Elsõként a körzeti általános iskola 2009. évi költségvetésének véleményezésére került sor.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

 

A képviselõk rákérdeztek a közös költségek összetételére. Tóth Sándor, az intézmény igazgatója válaszában kifejtette, a költségek egy része bérköltség, amelyet a gyermekvédelmi szakember és a gazdasági vezetõ félállása, valamint az igazgatói állás teszi ki. Ezen kívül csekély mértékû készletbeszerzés költségét, és útiköltségtérítést tartalmaz még a fizetendõ közös költség. A jelenlévõk egy része túl magasnak találta az útiköltségtérítésre szánt 400.000 forintot, és kérte, hogy csak a fele, mindössze 200.000 forint kerüljön betervezésre még akkor is, ha ebbõl az összegbõl nem csak az igazgató, hanem a gyermekvédelmi szakember útjait is el kell számolni. A közös testület elfogadta a költségvetést a módosító javaslatokkal.
Második napirendi pontban a körzeti óvoda 2009. évi költségvetését véleményezték a jelenlévõk. A közös költségek összetétele itt is hasonló, egyrészt bérköltség, az igazgató és az iskolatitkár bére, valamint a gyermekvédelmi szakember és a gazdasági vezetõ fél-félállása, ezen kívül folyóiratok beszerzése, illetve a fénymásoló és a számítógépek karbantartásának költségei tartoznak ide. A testületi tagok egyhangúlag elfogadták az óvoda 2009. évi költségvetését.

Harmadik napirendi pontban az indítványok és javaslatok között Tóth-Móricz Péter, Bükkábrány község polgármestere tájékoztatta a társult önkormányzatokat, hogy a részükre megküldött kiválással kapcsolatos döntések érvényben vannak. Ezen kívül az Arany János Székhelyiskola dolgozói létszámára létszámstopot kért, amelyet a jelenlévõk egyhangú igennel támogattak.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!