Beszakadt egy régi kripta feletti földterület Bükkábrányban
Bükkábrányban a 3-as út melletti közös temetõben a közelmúltban kishíjján súlyos balesetet okozott egy régi kripta beszakadása.
Az úgynevezett "Nagy-kereszt" elõtti területrõl eddig is tudott volt, hogy valamit rejt a föld mélye. Az is sejthetõ volt, hogy egy minden valószínûség szerint több száz éves családi  sírhely rejtõzik itt.
Ennek azonban kívülrõl semmi nyomát nem lehetett felfedezni. Ha valaha volt is körülötte esetleg kerítés, vagy fejfa, azok az idõk folyamán az enyészeté lettek. Mára mindössze egy üres, fûvel borított terület maradt a felszínen.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

Néhány évvel ezelõtt már próbáltak sírt ásni itt, azonban ez a kripta miatt meghiúsult. Azóta nem is történt sírhely kijelölés erre a területre.
Mára sajnos a födémszerkezet annyira leamortizálódott, hogy egy helyen be is szakadt. Ezért a sírhely fölötti területet jól látható módon körülkerítették, a beszakadás helyét ideiglenesen egy kõlappal lefedték, ez azonban nem jelenti a balesetveszély megszûnését.
A temetõrész kezelõje, a Római Katolikus Egyházközség mihamarabb gondoskodik a veszélyforrás megszüntetésérõl. A temetõ gondnoka addig is felhívja a temetõlátogatók figyelmét, hogy a jelzett és körülkerített részre semmilyen körülmények között ne menjenek, mert az élet-és balesetveszélyes.
Továbbá megkér mindenkit, hogy a temetõben csak a kitaposott és jól ismert útvonalakon közlekedjenek, mert az elhagyatott, üres területek további veszélyforrásokat rejthetnek.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!