Testületi ülés volt Mezõnyárádon március 30-án
Március 30-án, 16 órától tartották a testületi ülést Mezõnyárádon, amelyen végül 7 napirend került megvitatásra, ugyanis az intézményfenntartó-társulás költségvetésének zárszámadását, illetve a szociális rendelet módosítását is megtárgyalták ezen az ülésen a képviselõk.
A képviselõk közül egy fõ volt távol, betegség miatt.
Elsõként a 2008.évi költségvetés módosítását, illetve az azon belüli átcsoportosításokat fogadták el egyhangú igennel a képviselõk, kérdés, és felvetések nélkül.

A testületi ülésrõl készült felvételt 2009.április 2-án, 17 óra 30 perctõl nézhetik meg az Eleven Televízióban.

Hirdetés_______________________________________________________________________






A második napirendi pontban a köztisztviselõi teljesítményértékelés szempontjait fogadták el szintén egyhangúlag a képviselõk. Megjegyzésként elhangzott, hogy a pályázatok figyelésére fordítsanak kellõ figyelmet a hivatalban.
A harmadik napirendi pontban az önkormányzat szociális rendeletének módosítását tárgyalták a képviselõk. A jegyzõ a szóbeli kiegészítésben elmondta, hogy a rendszeres szociális segély mellé egy másik támogatási forma, a rendelkezésre állási támogatás lép be. A segélyezetteknek ugyanakkor együttmûködési kötelezettségük van a Családsegítõ Szolgálattal, és az Önkormányzattal.
Az idõskoruak járadékával és a lakásfenntartási támogatással kapcsolatos jogszabályi változások beépítésre kerültek a rendeletbe.A testület egyhangúlag elfogadta a szociális rendelet módosítását.
A negyedik napirendi pontban a polgármester röviden tájékoztatta a testületet arról, hogy megérkezett az értesítés arról, hogy a mezõkeresztesi képviselõ-testület elfogadta Mezõnyárád (és Sály) csatlakozási szándékát a Mezõkeresztes-Csincse-Vatta-Borsodgeszt által alkotott, Mezõkeresztes gesztorságával mûködõ intézményfenntartó társuláshoz, mind az óvoda, mind az iskola tekintetében.
Az ötödik napirendi pontban a jelenlegi intézményfenntartó-társulás költségvetésének zárszámadásról volt szó. Elhangzott, hogy mintegy 7,3 millió forint megtakarítás keletkezett Mezõnyárád esetében a intézményfenntartó-társulás saját költségvetésében. Ebbõl az összegbõl mintegy 2, 4 millió ft az óvoda, további 2,4 millió ft az iskola költségvetésébõl maradt fenn, további 1 millió forint a normatív támogatásokból, valamint mintegy 1,5 millió forint az étkezés, és a tankönyvtámogatás elosztása során keletkezett tartalékokból áll össze.
A több, mint 7 millió forintos összegbõl fedezik majd az önkormányzat által adandó hozzájárulást az intézmények mûkõdéséhez, a maradék pénzösszeg pedig visszakerül az önkormányzathoz.
A hatodik napirendben, az indítványok, javaslatok között szó volt arról, hogy Farkas Pál vásárlási szándékot jelzett 3 önkormányzati telket illetõen, amelyek a 3-as számú fõúton helyezkednek el. A kérdésre a következõ ülésen visszatérnek.
-A polgármester tájékoztatta a testületet, hogy a temetõ melletti útszakasztól elkezdõdött az útpadka rendbetétele, amelynek során egészen a Polgármesteri Hivatal, illetve a mellette lévõ híd vonaláig újítják fel a padkát.
-A kátyuzásra is sor kerül április folyamán, ugyanakkor a fõút felújításával kapcsolatos pályázat eredményérõl még mindig nincsenek információk.
-Kérdésként merült fel, hogy több lakóház elõtt nincs megoldva a vízelvezetés, vagy be van tömve az árok, vagy kicsi az áteresztõ képessége. Ezt az építésügyi szakemberek megvizsgálják, és felkeresik az érintett lakosokat is a helyzet rendezése miatt.
-A faluban gyakran tûnnek fel továbbra is mozgó árusok-hangzott el. A jegyzõ tájékoztatása szerint egyetlen engedélyt sem kértek ennek folytatására, így minden ilyen személy tevékenysége illegális. Amennyiben ilyet tapasztalnak a lakosok, a rendõrséget kell elsõsorban értesíteni.
Ugyanakkor Szajlai Gábor képviselõ, a polgárõrség részérõl is vállalta, hogy a lakosságtól kapott értesítést követõen õk tájékoztatják ezeket az árusítást végzõ személyeket, hogy olyan tevékenységet végeznek, amelyre az önkormányzat nem adott engedélyt. Ennél többet a polgárõrök nem tehetnek. A testület egyhangúlag támogatta a javaslatot.

A polgármester javaslatára a tv közvetítés itt befejezõdött, a testület tovább folytatta munkáját, a karbantartói szerzõdéssel és egyéb személyi kérdésekkel kapcsolatban.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!