Az iskolások is megnézték a "Tájaink és kincseink" címû fotókiállítást
Egy rendhagyó természetismeret óra alkalmából látogattak el a "Tájaink és kincseink" címû különleges természetfotó-kiállításra a bükkábrányi iskola tanulói az elmúlt csütörtökön.
Az intézmény összes évfolyama ellátogatott a tárlatra a délelõtt folyamán.
A gyerekeket láthatóan magával ragadta a tárlat, az ott látható ismert és kevésbé ismert élõvilág, és a minket körülvevõ táj állóképeken megörökített szépsége.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Az igazi meglepetés azonban akkor érte a szervezõket, amikor a kiállítás képeinek nagy részét készítõ természetvédelmi õrt, Kleszó Andrást szinte megrohamozták a gyerekek kérdéseikkel, történeteikkel.
Elõtte András beszélt a természetvédelmi õr munkájáról, a Bükki Nemzeti Parkról, a természetjárásról, valamint Vukovich Ákos az Eleven Televízió részérõl bíztatta a gyerekeket a természetvédelemre, valamint arra, hogy szüleikkel, barátaikkal közösen ismerjék meg közvetlen környezetünket, a Dél-Bükk és a Borsodi Mezõség tájait, állat- és növényvilágát.
A gyerekek az elõadások, és az Andrással folytatott beszélgetés után megtekinthették a kiállítást, a kiállított képek mellett a kivetített képeket, az interaktív térképet, és a filmeket is érdeklõdéssel figyelték.
A kiállítás május 9-én, a Falunapon látható utoljára Bükkábrányban, ezt követõen május 11-étõl, a délután 17 órai megnyitót követõen Vattán, majd május 22-étõl Mezõnyárádon lesz megtekinthetõ.
A tervek szerint június folyamán Mezõkeresztes lesz a negyedik állomás, ezt követõen a kistérség további településeire viszi el a kiállítást az Eleven Televízió és a bükkábrányi Községi Könyvtár.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!