Majális Mezõnyárádon
Két majális is volt Mezõnyárádon az idei évben. Az önkormányzat által hirdetett rendezvény hagyományosan az általános iskola területén zajlott. Idén is reggeli ébresztõvel kezdõdött a nap. A község utcáin, szekéren felvonuló fúvószenekar próbálta a majálisra csábítani a lakosokat.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A délelõtt folyamán elkezdõdött a fõzés, finomabbnál- finomabb ételek készültek a bográcsokban, valamint ebben az évben süteményekkel is versenybe lehetett szállni az elsõ helyért. Közben ugrálóvár, lovaglás, kézmûveskedés, arcfestés várta az érdeklõdõket. A gyermekek különbözõ ügyességi és sorversenyekben próbálhatták ki magukat, majd a délután folyamán kerékpárra szállhattak, hogy a kézilabdapályán kialakított akadálypályát minél kevesebb hibával teljesítsék.

A bátrabbak májusfát mászhattak vagy a polgárõrség segítségével kipróbálhatták magukat a légpuska lövészetben. Az eredményhirdetést követõen a Mother's Milk zenekar koncertje zárta a Május 1-i majálist.
 

A miskolci fúvósok reggeli zenés ébresztõjével indult az ünnep.          (fotók: www.mezonyarad.hu)
A reggeli fõzési elõkészületek kissé elhúzódtak, az erõs szél próbára tette a fõzõverseny résztvevõit. Közben az ugrálóvár is felépült, s a gyerekek egész nap vígan csúszkáltak.
Gazdag programmal készültünk, több helyszínen párhuzamosan találhatott kellemes elfoglaltságot a falu apraja-nagyja. Elõször a Nyárádi Lovasklub bemutatója aratott osztatlan sikert, utána pedig ki-ki lóhátra pattanhatott. Közben a szülõk és óvónõk által szervezett kézmûves foglalkozáson lehetett csuhébabát, szélforgót és sok egyéb érdekességet készíteni, Renczné Marikánál pedig a mindig sikeres arcfestéshez sorakoztak a gyerekek. Déltájt az iskola pedagógusai szerveztek játékos vetélkedõket kicsiknek és nagyoknak. A rönkhajítás, a hulla-hopp karika versenyek, a zsákbafutás vidám próbatételei az apukákat és anyukákat is megmozgatták.
Két májusfát is állítottak: az egyiket a gyerekek díszítették, a másik pedig várta az ügyes és vállalkozó kedvû – nem mellesleg fára mászni is tudókat. Nem volt könnyû feladat!
Tállai András országgyûlési képviselõnk is meglátogatta a rendezvényt, s egy kis adag (félig fõtt) babgulyásra az önkormányzat vendége volt.

Kora délután a Szûcs Károly szakácsmester vezette 3 tagú zsûri a házi süteményeket kóstolgatta nem kis élvezettel, s hozta meg döntését:
1. helyezett Magyar Viola (extra kókuszos muffin)
2. helyezett Harangozó Barnabásné (rácsos linzer házi baracklekvárral)
3. helyezett Tóth Sándorné Erika (piskóta közepû)
Különdíj: Szajlai Kitti (kókuszos jégcsúcs)
            Harangozó Hajnalka - Orosz Boglárka (joghurtos meggyes pite)

A bográcsban készült ételek versenyében:
1. helyezett Orosz-Molnár-Simon csapat (õzpörkölt)
2. helyezett Bejuskáné és csapata (alföldi babgulyás)
3. helyezett "A baráti kör" (csirkepaprikás nokedlivel)
Különdíj: FIDESZ csoport (székelykáposzta)
            Polgárõrök (bográcsgulyás)
A helyezettek oklevelet és jutalmakat kaptak, melyre (és az összes vetélkedõ jutalmaira) Orosz Lajosné a büfé bevételét ajánlotta fel.
Népes kerékpáros sereg indult az ebéd utáni ügyességi vetélkedõn. A nem túl könnyû pályán 24-en mérték össze tudásukat.
Rendeztünk az érdeklõdõknek lassúsági versenyt is, mely igazi presztízsharc volt: a mezõkeresztesi fiúkat mindkét fordulóban sikerült legyõznie Rencz Márknak.
A polgárõrség légfegyveres lövészetével folytatódott a program, mely elsõsorban a fiúkat és a felnõtt férfiakat vonzotta.
5 órától kispályás foci volt a programban egészen a mezõnyárádi Mother's Milk rockegyüttes mûsoráig. A rögtönzött koncertre (a szeles idõ miatt az iskolaudvar egy szélvédett szegletében zenéltek a fiúk) kb. 100 érdeklõdõ volt kíváncsi.
A tábortüzet a néha viharos erejû szél miatt nem mertük begyújtani, így a jó hangulatú és sok érdeklõdõt vonzó programot 8 órakor zártuk.
Köszönjük a támogatók (Daragó Károly, Gyöngy József, az InterlastKft, Orosz Lajosné, Farkas Pál) segítségét, illetve mindazok munkáját,akik közremûködtek a rendezvény sikeréért. Így a szülõk, az óvoda és aziskola pedagógusai, a polgárõrség, Hajnalné Sára Orsolya és a lovasok,Korpás Zoltán, Szûcs Károly, Rencz Lászlóné, a megjelent önkormányzatiképviselõk és polgármesteri hivatali dolgozók közremûködését.
 
Tóth Sándor
 
(forrás: www.mezonyarad.hu)


Ezekkel a programokkal párhuzamosan zajlott a Mezõnyárádi Liberális Kör és a Teke Sörözõ majálisa a volt TSZ udvaron délelõtt 10 órától.
Kispályás labdarúgó torna, csocsó verseny, szabadtéri fõzés, Moter's Milk, 8-kéz rockzenekar és a felvidéki Sexi rockzenekar koncertje várta az érdeklõdõket estig.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!