A végéhez közelednek a Mezõkövesdi Sportegyesület területén zajló infrastrukturális fejlesztés munkálatai. A jelentõs komfortot biztosító fedett lelátó, valamint a felkészülésben nagy segítséget nyújtó nagyméretû mûfüves játéktér ünnepélyes átadásra május 17-én került sor.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Az elmúlt egy esztendõben soha nem látott mértékben fejlõdött a 34 esztendõs Mezõkövesdi Sportegyesület. Egy évvel ezelõtt a klubépületében kezdõdött a rekonstrukció. A nyílászárók cseréje mellett korszerûsítették a villamossági hálózatot, a valamint a fûtésrendszert. A vizesblokkok teljes felújítása mellett kijavították a tetõ szigetelését. Az épületet kívül- belül lefestették és a helyiségek átalakításának köszönhetõen lényegesen jobb körülmények várják a sportolókat. Az épület mellett a füves pályán automata öntözõrendszert alakítottak ki valamint a folyamatos igénybevétel miatt elhasználódott gyepszõnyeget is részlegesen – a két 16-oson belül és a kezdõkörben kicserélték. A fejlesztés ezzel nem fejezõdött be 2008-ban. Mezõkövesd önkormányzata a tavalyi év közepén megvásárolta az ún. tûzoltó pályát, melyet felújítottak és ma már az utánpótlás központjaként mûködik. Az 1975. január 31-én alapított sportszervezet hét szakosztállyal kezdte meg mûködését, napjainkban négy szakosztállyal büszkélkedhet. A férfi és nõi labdarúgók mellett, sakk, úszó, valamint ökölvívó tagozata van a sportszervezetnek.



Kiemelkedõ jelentõségû beruházás
A közel 130 millió forintos projekt megvalósításáról a település képviselõ-testülete tavaly az év második felében határozott. Az önkormányzat által kiírt pályázat elbírálását követõen tavaly decemberben került sor a szerzõdés megkötésére, Mezõkövesd Önkormányzata, illetve a gyõztes dunavarsányi illetõségû Pharos 95' Kft. között. A pályaépítés területén nagy múltra visszatekintõ cég egyebek mellett Nagykanizsán, Felcsúton, Kecskeméten, Soroksáron, valamint Vácon is készített magas színvonalú mûfüves pályákat. A nagyszabású, közel 130 millió forintos beruházásnak a munkálatai március elején kezdõdtek meg. A fejlesztésnek köszönhetõen a Városi Sportpályán egy nagyméretû, világítással és 200 fõs lelátóval ellátott mûfüves pálya, a füves pályán a lakótelep felõli oldalon egy 600 férõhelyes fedett lelátó, valamint az ún. tûzoltópályán létesített utánpótlásközpontban egy kis mûfüves játéktér kerül kialakításra.
A kivitelezõ, dunavarsányi cég munkatársai elsõként a Városi Sportpályán kezdték meg a munkálatokat. A szakemberek a lelátó, valamint a mûfüves pálya építését párhuzamosan végezték. A játéktéren elsõként az alépítményt és a vízelvezetõ árkokat, majd ezt követõen a játéktér burkolatát készítették el. A több rétegben leterített kavicságy után, homokréteget terítettek a pályára- mely szintén az optimális vízelvezetést hivatott szolgálni. Április végén leterítették a mûfû szõnyeget, melynek köszönhetõen a legújabb generációs borítással látták el a játékteret. Az újabb homokréteg, valamint a speciális gumigranulátum terítése után a játéktér teljes egészében elkészült.
A játéktér mellett négy kandeláberen helyezték ki a világítást. Ezt követõen a mobil elemekbõl álló lelátó, a kapuk beállítása és a pálya környékének rendezése maradt hátra
Ennek keretében térkõ borítással látták el a játéktér melletti területet. A lelátó építése is szépen halad. Az alépítmény, a tégla és betonalap elkészítése után szerkezetkész állapotban lévõ lelátón a korlátok és a tetõ tartószerkezeteinek rögzítését végezték el. Utolsó fázisként a mûanyag székeket szerelték fel a szakemberek. A napokban megkezdõdik a kis mûfüves játéktér építése is az utánpótlás központban, melyet várhatóan két- három hét alatt készítenek majd el. A nagyszabású beruházás részeként a füves pályára labdafogó hálót állítottak be, emellett egy digitális eredményjelzõ kihelyezésére is sor kerül. A komfortérzetet növeli, hogy férfiak és nõk számára illemhelyet alakítottak ki, melyet mozgássérült látogatók is használhatnak, ugyanis az épületet akadálymentesítették.


Hosszú távú megoldás
A most megépülõ mûfüves játékterek hosszú évekre biztosítani fogják a Mezõkövesdi Sportegyesület felnõtt, valamint utánpótláscsapatainak felkészülését, ezen túlmenõen kiváló lehetõségeket jelenthet más csapatok számára is. A Zsóry Gyógy- és Strandfürdõ, a Városi Sportcsarnok valamint a világítással ellátott mûfüvespályák kiváló felkészülési lehetõséget kínálnak a legmagasabb osztályban szereplõ együtteseknek is.


Minõségi szakmai munka
Az infrastrukturális fejlesztés mellett az edzõk továbbképzésére is nagy hangsúlyt fektet az egyesület vezetõsége. Jelenleg a sportszervezet négy szakembere végez UEFA B licences tanfolyamot. Az edzõk képzése, valamint az infrastruktúra fejlõdése, szakmailag óriási elõrelépést jelent a város labdarúgásában.


Színes programok a pályaavatón
A mûfüvespálya gyepszõnyegét Mezõkövesd Zsóry utánpótlás együttesei tesztelték le elsõként május 16-án szombaton 11 órától. Az U13-as és 15-ös csapataink Bõcs ellen, míg a 16 és 19 évesek csapatok a RAFC ellen játszottak. Az összecsapások egészen este 7 óráig tartottak.
Május 17-én vasárnap fél 10-kor kezdõdtek a programok. Az óvodásoktól kezdve a nõi labdarúgócsapaton át egészen az öregfiúkig bezárólag minden korosztály pályára lépett az este 10 óráig tartó ünnepségen. Délelõtt Nemzeti Utánpótlás labdarúgótorna volt, mely során a 7, 9 és 11 éves gyerekek egészen 13 óráig futballoztak. 13 órától városunk általános iskoláinak csapatai, míg 15 órától a két középfokú oktatási intézmény gárdái mérték össze tudásukat. A program 16 órakor nõi Megyei I. osztályú bajnoki mérkõzéssel folytatódott. Az említett idõpontban Mezõkövesd Zsóry és Abaújszántó csapata ellen játszott a bajnoki pontokért.

A háromnegyed ötkor kezdõdõ hivatalos átadó ünnepségen részt vett Bánki Erik, az Országgyûlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, Nemes Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, Elbert Gábor, az MLSZ fõtitkára, Kaló József, az MLSZ Amatõr Bizottságának elnöke, Ferencz Gyula, az NB III-as Mátra csoport Versenyrendezési Bizottságának elnöke. Jelen lesz továbbá Mohácsi Lajos, a Nógrád megyei Játékvezetõi Bizottság tiszteletbeli elnöke, Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, dr. Mezey György, az FC Fehérvár sportigazgatója, valamint Répás László, a Mátra csoport titkára. Az ünnepség fénypontjaként Tállai András, Mezõkövesd polgármestere, országgyûlési képviselõ adta át az új sportlétesítményt.

A hivatalos átadást követõen egy négycsapatos felnõtt labdarúgótornával folytatódott a rendezvény 17 órától. A mini tornán Mezõkövesd Zsóry felnõtt csapata mellett az egyaránt élvonalban szereplõ Kecskemét és Diósgyõr, valamint az NB II-es Felcsút vett részt.
Az avató utolsó eseményeként a mezõkövesdi öregfiúk játszottak bemutató mérkõzést 20 órakor a balmazújvárosi öregfiúk ellen. Ezen a találkozón debütált a pálya világítása.
 

(Forrás: Mezõkövesdi Média Kht.)

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!