Ezúttal a domboldalban rongáltak Bükkábrányban
A bükkábrányi Kápás-domb szõlõit sajnos egyre kevesebben mûvelik. Évrõl-évre több az elhagyatott földterület.
Az utóbbi idõben azonban úgy látszik, az a néhány gazda sem tudja igazán élvezni munkája gyümölcsét, aki még kitart ezen a területen a gazdálkodás mellett.Kora tavasszal éri az elsõ pofon a szõlõbe látogató tulajdonost: az idei tél sem múlt el a fatolvajok garázdálkodása nélkül.
A közelmúltban az egyik szõlõsgazda földjét látogatták meg a garázdák.

Hirdetés_______________________________________________________________________






A tavaszi munkák során rendbe hozott ültetvény karóinak jó részét kihúzgálták, szétdobálták, sõt máglyát is raktak belõle. Begyújtani azonban már nem volt idejük. A lebukást rendõrségi feljelentés követte, koruk miatt viszont nem büntethetõk a tettesek.
Ebben a néhány parcellával odébb fekvõ zöldségesbe viszont már nem csupán a garázda szándék hozta az elkövetõt.
Sokkal inkább a termés csábította ide.
Az aszály ellenére is szép burgonya termés ígérkezett. Ennek egy részét azonban nemcsak egyszerûen letaposták. Több helyen is szárastól tépték fel a termést, a tojásnyi nagyságú burgonyákat leszedegették és elvitték, a szárak pedig maradtak a gazda legnagyobb bosszúságára.
Ugyanitt a vöröshagymát sem kímélte a tolvaj, vagy tolvajok. Ment ez is szárastól, hagymástól, csupán az élvezhetetlen, megvastagodott hagymaszár nem kellett a zöldség-szarkának
A szomszédos terület borsótermésének egy része is hasonló sorsra jutott. Nagy részérõl leszedték a telt hüvelyeket. Aztán megunhatták a bíbelõdést, mert a sor végén már tövestõl szedték fel a bokrokat és vitték mindenestõl.
Sárgarépa, ugyanott. Hogy nem a nyulak voltak a tettesek, az világosan látszik. Hisz' nemcsak a levele tûnt el a levesbe valónak, hanem ezt is tövestõl tépték ki és vitték magukkal az elkövetõk, jókora hézagokat hagyva a sorok között.
Ezek után nem csoda, hogy lassan annak a néhány embernek is elmegy a kedve a szõlõmûveléstõl, veteményezéstõl a Kápás-dombon, aki eddig nem adta fel. Így aztán lassan elhagyatottá válik ez a terület, még nagyobb lehetõségeket biztosítva azok számára, akik munka nélkül próbálnak haszonra szert tenni.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!