Tájaink és kincseink - Mezõkeresztesen nézhetõ meg a kiállítás
Mezõkeresztesen június 5-én nyílt meg a természetfotó-kiállítás a Mûvelõdési Házban, amely immár a negyedik településen kerül bemutatásra.Bükkábrányban, Vattán, és Mezõnyárádon több mint 700-an látták már a tárlatot.
A péntek délutáni megnyitón dr.Dózsa György polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük a Bükki Nemzeti Park igazgatóját, Duska Józsefet, és munkatársait, Dr. Molnár Tibor igazgatóhelyettest, és Becsei Ferenc õrszolgálati osztályvezetõt.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Ezt követõen a kiállítás szervezõi bemutatták a kiállítást, majd Kleszó András, a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi õre röviden bemutatta az õrszolgálat munkáját, valamint szót ejtett azokról a területekrõl, amelyeken a képek készültek.
Az Eleven Televízió által elnyert Helyi Érték Díjas film a mezõkeresztesi Szervita Nõvérek Gyermekotthonáról készült, ennek apropóján a film készítõi beszéltek a Köztünk élnek.. sorozat részeként született alkotásról. A megnyitóra Eszter nõvér és a gyerekek is meghívást kaptak.
Végül Duska József, a Bükki Nemzeti Park igazgatója szólt a jelenlévõkhöz, beszédében kiemelt fontosságúnak tartotta a hasonló kezdeményezéseket, és környezetünk mindennapi életben való védelmét.
A kiállítás szervezõi sikerként könyvelhetik el, hogy a több elembõl álló, komplett tárlat ötletét a Bükki Nemzeti Park vezetõsége és munkatársai is elismerik, olyannyira, hogy a Dél-Bükkrõl és Borsodi Mezõségrõl készült tárlat alapján a nemzeti park teljes területén (az ország három megyéjét is érintve) az egyes tájegységekrõl hasonló kiállítás készül majd a tervek szerint.
Ennek megvalósításában a Bükki Nemzeti Park a kiállítás szervezõinek szakmai és gyakorlati segítségére is igényt tart. A vezetõség jelenlévõ tagjai kiemelték, hogy az ezzel a módszerrel megvalósított kiállítások közelebb hozhatják az embereket a természethez, és a természetvédelemhez.
A mezõkeresztesi kiállítás egyébként június 19-ig minden nap 13-19 óráig tekinthetõ meg a Mûvelõdési Házban. A szervezõk mindenkit szeretettel várnak.
A kiállítás következõ állomása Tard lesz, ahol június 19-én, pénteken 17 órától lesz a megnyitó. A tardi helyszínen, a Teleházban július 3-ig látogatható a kiállítás, minden nap (hétvégén is!) 13-19 óráig.

A "Tájaink és kincseink" természetfotó-kiállítás képei megtekinthetõk az Interneten is, a következõ címen:
http://www.panoramio.com/user/3074466

A képek a Google Earth programban is megtekinthetõk.A programot
innen
töltheti le.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!