A Nemzeti Zarándoklat térségünket is érintette
Köteles László Komlóska és Lesovics Miklós Pálháza polgármestere felhívására született meg a Nemzeti zarándoklat. A Nemzeti Zarándoklat országunkért, településeinkért, közösségeinkért az egyetértés és a szeretet reményében június 10-én indult Pálházáról.
A zarándokok 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerrõl, 13-án Pannonhalmáról, 15-én Somoskõújfaluból gyalog indultak Budapestre. Június 20-án, szombaton a fõvárosában Budapesten találkoznak a 4 égtáj felõl érkezõ résztvevõk. A Nemzeti Zarándoklat lelki, társadalmi és politikai célokat szolgál.
A közöny és a beletörõdés ellen mozgósít, jó- és balsorsunkért viselt személyes felelõsségünkre emlékeztet.

Hirdetés_______________________________________________________________________





Vattára június 14.-én
a délutáni órákban érkeztek meg a zarándokok. Itt a hivatal dolgozói fogadták és pár kedves szóval köszöntötték, frissítõvel, süteménnyel kínálták õket. Felkerült a nemzeti zászlóra vatta zászlaja is, majd rövid pihenõ után indultak Bükkábrányba.
Itt a benzinkútnál várták az érkezõket frissítõvel és süteménnyel, majd egy rövid pihenés után tovább indultak a katolikus templomba, ahol Derekasné Orosz Andrea alpolgármester Bükkábrány lakói nevében és Tardi József a bükkábrányi egyházközség nevében köszöntötte az zarándokokat. Felkerült a nemzeti zászlóra Bükkábrány és Bükkszentkereszt illetve a Bükki Településszövetség zászlaja is.
Ezután a Bükkábrányi Népdalkör 3 egyházi énekkel színesítette az estét. Ezt követõen a Sport -, és Szabadidõközpontba vonultak ahol kipihenték az út fáradalmait.
Másnap reggel indultak Mezõnyárádra, ahol a falu elején már várták õket. Sárosi Ferenc Mezõnyárád polgármestere köszöntötte õket, majd felkötötte Mezõnyárád zászlaját.

 
További információk  itt olvashatók!

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!