Tájaink és kincseink - rendhagyó természetismeret óra Mezõkeresztesen
Mezõkeresztesen június 5-én nyílt meg a természetfotó-kiállítás, amely immár a negyedik településen került bemutatásra.Bükkábrányban, Vattán, és Mezõnyárádon több mint 700-an látták már a kiállítást, és a tárlat idõközben meghívást kapott a Megyei Könyvtárba, és az egri fõiskolára is.
Ezen kívül mintegy mintaprojektként, a kiállítás alapötletét a Bükki Nemzeti Park igazgatósága is elismerte, olyannyira, hogy a Dél-Bükkrõl és Borsodi Mezõségrõl készült tárlat alapján a nemzeti park teljes területén (az ország három megyéjét is érintve) az egyes tájegységekrõl hasonló kiállítás készül majd a tervek szerint.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Ennek megvalósításában a Bükki Nemzeti Park a kiállítás szervezõinek szakmai és gyakorlati segítségére is igényt tart. Véleményük szerint az ezzel a módszerrel megvalósított kiállítások közelebb hozhatják az embereket a természethez, és a természetvédelemhez.
A rendhagyó természetismeret órákat Mezõkeresztesen is folytattuk, csütörtökön az iskola több osztálya ellátogatott a tárlatra. A délelõtti rendhagyó természetismeret óra keretében Vukovich Ákos mutatta be a gyerekeknek a tárlatot, és beszélt a természetvédelem fontosságáról, majd Kleszó András a természetvédelmi õr munkájáról, az érintett tájak állat- és növényvilágáról mondott érdekes tudnivalókat a tanulóknak.
Pénteken a Szentistván úti és a József Attila úti óvodások is ellátogattak a kiállításra, akik szintén érdeklõdéssel szemlélték a képeket, valamint a kivetített fotókat, és a természetfilmeket.
A kiállítás június 19-étõl Tardra költözik, a megnyitót ezen a napon tartjuk a Teleházban, ahol egészen június 3-ig tekinthetik meg a tárlatot minden nap, így hétvégén is, 13-19 óráig.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!