Megkezdi a próbaüzemet a világ legnagyobb kompakt kotrógépe Bükkábrányban
A mintegy 8 milliárd forint értékû beruházás keretében a világ legnagyobb méretû és teljesítményû kompakt, marótárcsás kotrógépe áll szolgálatba, pontosan megkezdi 3 hónapos próbaüzemét a napokban a bükkábrányi külszíni fejtésen. A beruházás célja volt többek között, hogy a bányában mûködõ idegen kapacitás kiváltásra kerüljön, azaz csökkentsék a külsõ cégek által végzett tevékenységet.
A hatalmas méretû kotrógép építése során Európa több országából érkeztek az óriási méretû alkatrészek a maga nemében egyedülálló géphez, amely nagy logisztikai szervezést és lebonyolítást igényelt, és maga az gép is az átlagosnál szigorúbb követelményeknek kell, hogy megfeleljen.
A gép méreteire jellemzõ, hogy csak a marótárcsás egység tömege kb.1650 tonna, 130 méter hosszú a két egymás mögé állított egység, a kotrógép és a szalagkocsi.

Hirdetés_______________________________________________________________________

 

 

 

 


Éves meddõtermelési teljesítménye 12 millió köbméter lesz a számítások szerint.Összehasonlítva mindezeket a jelenleg mûködõ gépekkel,utóbbiak "csak" 480 tonnásak, illetve 5,5 millió köbméter teljestményüek.
A méreteibõl adódóan is új géposztály születésérõl beszélnek a szakemberek, amellyel lényegesen megnõ az évente kitermelhetõ meddõ mennyisége, ezáltal hatékonyabbá válik a bányászati tevékenység.
Ezzel párhuzamosan több fejlesztés, átépítés is zajlik annak érdekében, hogy az új gépet kiszolgáló géplánc, és szalagpálya teljesítménye megfelelõ legyen.
A gépet mûködés közben is bemutatják a sajtónak június 24-én.
Televíziónk ugyanakkor már több alkalommal is forgatott a gép építése során, ott voltunk a hét elején is, amikor a gép elkezdte mintegy 3 km-es vonulását a bánya területére. Mindezekbõl hamarosan egy film is készül, amelyet az Eleven Televízióban és a honlapunkon is láthatnak majd.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!