Víg Daróci Pincék Fõzõfesztiválja Tibolddarócon
Immár hatodik alkalommal került sor Tibolddarócon a „Víg Daróci Pincék Fõzõfesztiválja” elnevezésû rendezvénysorozatra.
A szervezõk minden évben valamilyen különös színfolttal igyekszenek gazdagítani a programokat. Az idei rendezvény egy több hónapos, úgynevezett misszió végsõ, de remélhetõleg nem utolsó állomása volt.
Még a tavalyi év folyamán indult az a kezdeményezés, melynek során egy lelkes csapat felkereste a történelmi Magyarország összes Daróc nevû települését, majd a felkutatott települések meghívást kaptak a rendezvényre.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Így Tibolddaróc mellett másik tizenkét falu is képviseltette magát a június 26-án a római katolikus templomban rendezett megnyitó ünnepségen a mai Magyarország, a Délvidék, Erdély, Kárpátalja és a Felvidék területérõl.
A fesztivált és találkozót Balla Erzsébet polgármester asszony nyitotta meg, majd a református és katolikus lelkészek köszöntõjét a tizenhárom faluból összegyûjtött föld, víz és a frissen szedett szõlõvesszõk megáldása követte.
Ezek mellett verses, dalos programok színesítették a megnyitót, melyen többen saját népviseletüket is magukkal hozva vettek részt.
Ezt követõen a vendégek és a helyiek a szõlõhegyen lévõ Szent Donát szobornál gyönyörködhettek a panorámában, melyet a tárogató hangja tett  még szebbé.

Másnap
a délutáni órákban kezdõdött igazán az élet. Sok pince elõtt rotyogott a finomabbnál-finomabb étel a bográcsokban, üstökben.
A pincefalu területén eközben lehetõsége nyílt a vendégeknek többek között a tájház megtekintésére, íjászkodásra, vagy a pincefalu bejárására.
18 órakor kezdõdött az úgynevett „bormenet”, melyen a vendég települések képviselõi és a helyiek is nagy számban vettek részt. A pincesort bejárókat pogácsával, borral kínálták a helyi borosgazdák.
A napot a  Gál Borozó teraszán hajnalig tartó zenés mulatság zárta.

Június 28-án, vasárnap a református templomban tartott közös istentisztelettel ért véget a rendezvénysorozat.    

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!