Mûvészeti Napok Cserépváralján

 

Az elmúlt hétvégén bonyolították le a szervezõk Cserépváralján a Mûvészeti Napok elnevezésû rendezvénysorozatot, ebben az évben immáron hetedszer.
Július 17-én, pénteken 17 órakor került sor a megnyitóra, melyet Dávid Zoltán, Cserépváralja polgármestere és Pataki Katalin, a rendezvény fõszervezõje tartott a volt iskolaépület udvarán.
Ezt követõen három kiállítás is nyílt a községben. Elõbb a „Tájaink és kincseink” címû interaktív természetfotó kiállítás megnyitója zajlott, majd Nahalka Miklós pirográfia kiállítására térhettek be az érdeklõdõk.
A katolikus templomban pedig Papp György Zoltán grafikus képeibõl nyílt tárlat. A kiállítások a rendezvény egész ideje alatt díjmentesen látogathatók voltak.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mindhárom napon a gasztronómiáé volt az egyik fõszerep. A kemencés kertben finomabbnál finomabb tájjellegû ételekkel várták a falubeliek a vendégeket. Természetesen a hely nevéhez illõen az ételek legtöbbje az itt épített kemencékbõl került az asztalra.
Szombaton délután elõbb a mezõkövesdi és egri Kutyakiképzõ Iskola kiképzõinek és kutyáiknak a tudásán ámulhattak helyiek és a vendégek. Majd a Rendõrtiszti Fõiskola hallgatói tartottak látványos önvédelmi, harcmûvészeti és elfogási technikákat reprezentáló bemutatót.
16 óra 30-kor kezdõdött a már hagyománynak számító magyar néptánc találkozó és bemutató. Az ország legkülönbözõbb területeirõl érkeztek a táncosok, magukkal hozva a tájegységek táncait és zenéjét.
A vasárnapi programok inkább a gyerekeknek szóltak. A többi között ugrálóvár és óriás csúzda várta a kisebbeket. Aki pedig akart, az lovagolhatott, vagy éppen szamaragolhatott, ahogy a kedve tartotta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!