Fennállásának 5.évfordulóját ünnepelte a Bükkábrányi Népdalkör

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepelte augusztus 29.-én szombaton a Bükkábrányi Népdalkör. Az ünnepi eseményre minden érdeklõdõt szeretettel hívtak és vártak az ünnepeltek. Több, az ábrányiakkal jó kapcsolatot ápoló népdalkör és kórus is részt vett az eseményen. Így érkeztek énekesek Bogácsról, Felsõzsolcáról, a szomszédos Harsányból sõt a pest megyei Kartalról is.

Hirdetés_______________________________________________________________________




14 órakor a kulturális központ udvaráról induló dalos menettel kezdõdött az ünnepi mûsor. A fõutcán és a község központján végig vonulva a cél a polgármesteri hivatal elõtti tér volt. Innét rövid közös éneklés után visszatértek a sport és szabadidõ központba.
Tóth Móricz Péter polgármester köszöntõje után, melyben kiemelte a népdalok s rajtuk keresztül a gyökerek és hagyományok megõrzésének fontosságát, Benyovszki Mária, a népdalkör vezetõje és Chrudinákné Csordás Mónika ismertette az elmúlt évek eseményeit, és köszönetet mondott a kapott támogatásokért.
A csoportok bemutatkozásával folytatódott az ünneplés. Különbözõ tájegységek dalaiból hallhattak összeállítást a jelenlevõk és természetesen sor került az születésnaposok köszöntésére is.
A hangszerek közük fontos szerep jutott a kíséretben a citerának, tangóharmonikának, illetve a már-már elfeledett tárogató hangjával ismerkedhettek a résztvevõk.
Ünnepi vacsora után estébe nyúló zenés, táncos mulatsággal zárult az eseménysorozat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!