Város Napja Mezõkeresztesen - ünnepelt az ifjú város
A hétvégén zajlott Mezõkeresztesen a várossá nyilvánítás alkalmából rendezett kétnapos ünnepség. 2009. augusztus 29-én szombaton 11 órától várták a látogatókat a Népkertben ahol már több csapat is készülõdött a fõzõversenyre. A délután folyamán kispályás labdarúgó torna, karate-, rendõrségi kutyás-, tûzoltó bemutató várta az érdeklõdõket.
Ezt követõen a színpadon felléptek a Realdance táncstúdió növendékei, majd a Funky Monks 19 óra 30 perckor pedig a Palmetta zenekar szórakoztatta a közönséget.
Hirdetés_______________________________________________________________________




Vasárnap reggel 8 órától zenés ébresztõvel kezdõdött a nap, majd 9 órától ökumenikus istentisztelet kezdõdött a református templomban ahol a város kulcsának és zászlajának megáldására és megszentelésére is sor került.
 

Ezt követõen a városháza elõtti téren Dr. Szili Katalin a Magyar Köztársaság Országgyûlésének elnöke mondott avató beszédet, majd Dr. Dózsa György polgármester átvette a várossá nyílvánítást igazoló dokumentumot és a város kulcsát.

A városavató ünnepség keretén belül több kitüntetést is kiosztottak többek között Koncz Gábor Kossuth díjas színmûvésznek is. Az ünnepségen közremûködött a Mezõkeresztesi Vegyes Kórus, a Mezõcsáti Kristály és Kék lagúna mazsorett csoport valamint az Emõd Brass fúvószenekar.
13 órától ingyen ebéd várta a kilátogatókat a Népkertben. A délután folyamán felléptek Madarász Katalin és barátai, a Két Zsivány, A Miskolci Nemzeti SZínház mûvészei, Márió valamint Kocács Kati. Az estét a Republic együttes élõ koncertje valamint tûzijáték zárta. Mindkét nap folyamán ugráló várak, szórakoztató játékok, büfé állt a vendégek rendelkezésére.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!