Erdei iskolában voltak a vattai és mezõkeresztesi gyerekek

Cserépváralján egy hetes erdei iskolai táborozáson vettek részt a mezõkeresztesi és vattai 4. osztályos tanulók. A tábor ideje alatt közvetlen megfigyeléssel tanulmányozhatták az erdõ, a mezõ, a víz élõvilágát.
Gyakorolták a tájékozódást, a helyes viselkedési módot a természeti környezetben, úgy, hogy közben érintetlenül hagyják annak növény- és állatvilágát.

Hirdetés_______________________________________________________________________





Megismerkedtek néhány turistajelzés jelentésével, a magyar természetvédelem jelképével, a nemzeti park fogalmával.
Az erdõ szintjeinek a tanulmányozásánál tapasztalhatták, hogy az alsóbb régiókban tölgyfa fajták alkotják erdeinket, a magasság növekedésével pedig a bükk és a fenyõ az uralkodó fafajta.
A hegységbõl lefutó patak romboló és építõ munkáját figyelhették meg a helyszínen. Méréseket végeztek, tisztázhatták a jobb és bal part fogalmát.
A mezõn növényhatározó segítségével jellegzetes aljfüveket és szálfüveket tanulmányozhattak, beazonosították a parlagfüvet is.
Sikerült idõt szakítani a terület helytörténeti nevezetességeire is. Meglátogatták a cserépváraljai riolittufából faragott barlanglakást, a tardi tájházat. A cserépváraljai várnál régészeti elõadást hallhattak a vár és tágabb környezete történelmérõl.
Mindezek mellett gyakorolták a helyes közösségi magatartást, az egymásra figyelést, a közös játékok élményét.

(Összeállította: Tóth Andrásné tanár, Szemere Bertalan Tagiskola, Vatta)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!