Testületi ülést rendeztek Bükkábrányban
A hétfõi, 14 órától tartott testületi ülésen 2 napirendet vitattak meg a képviselõk a nyílt ülésen.
Elsõként a bükkábrányi Polgármesteri Hivatal és a bükkábrányi Általános Mûvelõdési Központ (BÁMK) között kötendõ megállapodás tervezetét véleményezték, majd fogadták el a képviselõk.
A kormányrendelet által elõírt okirat arról rendelkezik, hogy milyen feladatokat lát el a Polgármesteri Hivatal, és mi az ÁMK feladata.Formai változás, hogy a bükkábrányi ÁMK önállóan mûködõ költségvetési intézményként lett besorolva.

A testületi ülést teljes egészében megnézhetik az Eleven Televízióban 2009.szeptember 24-én, csütörtökön 17 óra 30 perctõl.

Hirdetés_______________________________________________________________________





A képviselõk néhány helyen kérték a megfogalmazás pontosítását, majd egyhangú igennel elfogadták a megállapodást.
A 2.napirendben az indítványok, javaslatok között a Magyar vöröskereszt bükkábrányi alapszervezete kérte a 18 és 65 éves kor között lévõ bükkábrányi lakosokat, hogy minél többen vegyenek részt az október 8-án 10-13:30 óráig tartandó véradáson, melynek helyszíne az orvosi rendelõ lesz.Ezen a napon egyébként szünetel majd az orvosi rendelés.
Október 2-án 16 órától tartják majd az Ábrányi Õsz címû rendezvényt, melynek programjáról külön értesítik majd a település szépkorú lakóit.
Október 5-10-ig rendezik meg országszerte az "Összefogás a könyvtárakért" címû rendezvény-sorozatot, amelybe a bükkábrányi intézmény is bekapcsolódik. Ennek keretében kerül majd sor arra az ünnepségre, amely alkalommal a községi könyvtár felveszi Jánosházi Sándor nevét. A részletes programot hamarosan elolvashatják majd.
Október 22-én rendezik meg az '56-os forradalom emlékünnepségét-jelentette be a polgármester.
A képviselõk a további hozzászólásokban kérték, hogy az év közben elmaradt napirendeket pótolják az õszi idõszakban, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy több lakos is jelezte, néhány háznál nem irtják a parlagfüvet.Kérték a megfelelõ intézkedés megtételét.
Szó esett a kerékpárút garanciális hibáinak javításáról, amelyet el fognak végeztetni a kivitelezõvel az ígéret szerint. A hidak festésére is sor kerül, a szükséges anyagokat beszerezték, ugyanakkor az alsóábrányi buszmegállók megemelésére várhatóan csak a jövõ évben kerül sor.
A testület ezt követõen zárt ülésen folytatta munkáját, mely során a konyha számára szükséges élelmiszerekkel kapcsolatos közbeszerzés eredményhirdetésére, és a segélykérelmek megvitatására került sor.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!