Filmbemutató és musical elõadás a névadó alkalmából Bükkábrányban

Október 10-én ünnepélyes keretek között, filmbemutatóval egybe kötve rendezték meg a bükkábrányi Községi Könyvtár, és a Sport és Szabadidõközpont névadó ünnepségét. Az intézmény ezen a napon vette fel a település - mai napig köztiszteletnek örvendõ - pedagógusának, Jánosházi Sándornak nevét, ebbõl az alkalomból családját is meghívták a bensõséges ünnepségre.
Derekasné Orosz Andrea, az Általános Mûvelõdési Központ igazgatója köszöntõjében felidézte az intézmény történetét, és beszélt arról a példáról, amelyet a tanár úr állított a település lakói, pedagógusai elé.

Ezt követõen tekinthették meg a jelenlévõk azt a filmet, amelyet az Eleven Televízió készített Jánosházi Sándorról. Ebben özvegyével, Gizike nénivel beszélgetünk életérõl, munkásságáról, miközben korabeli fotókon elevenedik meg az az 50 év, amelyet a katedrán töltött.
Ezt követõen Tóth-Móricz Péter, a település polgármestere mondta el gondolatait, illetve Jánosházi Sándorné, Gizike néni is megköszönte a település részérõl tett nemes gesztust, majd az állófogadás után az este másik fõ programjára került sor.
A Dzsungel könyve címû musical bemutatójára Bükkábrányból, és a környékbeli településekrõl is várták a nézõket. A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Színtársulat elõadása két részben elevenítette fel a közismert történetet, amelyrõl egy rövid keresztmetszetet láthatnak majd egy késõbbi adásunkban.
A névadó ünnepséget is megtekinthetik majd a televízióban, és jó szívvel ajánljuk figyelmükbe a Jánosházi Sándorról készített filmünket, amelyet október 21-én, halálának 12. évfordulójához kötõdõen mutatunk be az Eleven Televízióban.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!