Tájaink és kincseink - az Eszterházy Károly Fõiskolán látható a kiállítás

Az Eszterházy Károly Fõiskola Médiatudományi Intézet meghívásának eleget téve, október 19-én, délután 14 órakor nyílt meg a Tájaink és kincseink címû kiállítás a fõiskola Líceum Galériájában.
A vendégeket Tóth Tibor mestertanár, a Médiatudományi Intézet munkatársa köszöntötte, röviden bemutatta az alkotókat, illetve elmondta gondolatait annak apropóján is, hogy a kiállítás a környezet természeti értékeinek komplex bemutatásával fontos, értékes gondolatokat képvisel, és mint koncepció is példaértékû lehet a hallgatók számára.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

A köszöntõt követõen Kovács Gyula beszélt a kiállítás létrejöttének történetérõl,és a célkitûzésekrõl. Ezután Kleszó András a természetvédelemrõl, a természetvédelmi õr munkájáról beszélt, majd Vukovich Ákos bemutatta a kiállítás egyes részeit, valamint az Eleven Televíziót, végül a kiállítás és a televízió eddig elért eredményeirõl, a jövõbeni célkitûzésekrõl is szó esett.

A tárlat ezúttal - kivételesen - a papíralapú képek kétharmadát mutatja be,
az interaktív térkép, a diavetítés, és a filmek viszont ugyanúgy részei a kiállításnak. Az itt kiállított képeket a fõiskola saját nyomdájában készítették el erre az alkalomra, így a kiállítás zárását követõen is ott maradnak, és a Természettudományi Karhoz kerülnek, akik a kiállítás egészét felhasználják majd a gyakorlati oktatásban. A tavasz folyamán pedig várhatóan ezen a karon is kiállítják majd a képeket.


A természetfilmeket és az Eleven Televízió további alkotásait egyébként a hetekben az egri Líceum Televízió, illetve az egri Városi Televízió nézõközönsége is láthatja, illetve a kiállítás kapcsán elõbbi televízió interjút készített az alkotókkal.


A tárlat október 30-ig reggel 8-tól este 6-ig látható hétfõtõl szombatig az Eszterházy Károly Fõiskola fõépületében, a II.emeleti Líceum Galériában.


További írások a kiállítással kapcsolatban:

http://www.ektf.hu/ujweb/index.php?page=35&nid=1256
http://www.egriszin.hu/?c=cikk&id=4441
http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=156
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!