Rendõrségi betakarítás - milliós drogfogás Mezõkeresztesen - VIDEÓVAL!
Írta: Eleven Televízió   
2009. november 11. szerda, 16:07
Módszeres nyomozás eredményeként kisebbfajta droghálózatot buktattak le a rendõrök Mezõkeresztesen a napokban. A lefoglalt kábítószer piaci értéke eléri a három millió forintot.
Majd két tucat embert, pontosan 11 férfit állítottak elõ a rendõrök kábítószerrel való visszaélés bûncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A csoport tagjai között volt fogyasztó,termesztõ és terjesztõ is.

Kattintson a címre és nézze meg a videót is!

Hirdetés_______________________________________________________________________





A házkutatások során lefoglalt kábítószerek - marihuána, amfetamin - megközelítõ piaci értéke három millió forint.Hatóanyagtartalmukat szakértõ bevonásával vizsgálja a hatóság.

A Mezõkövesdi Rendõrkapitányság, és a Miskolci Rendõrkapitányság nyomozóinak összehangolt akciója révén sikerült felderíteni a hálózat terjesztõjét. Egy 19 éves mezõkeresztesi férfi a meglepetésszerû rendõrségi akció hatására beismerõ vallomást tett.

A rendõrök birtokába jutott információk alapján a beszerzési forrást is felderítették a nyomozók. Az illegális kábítószer-gazdálkodást egy 22 éves és egy 30 éves mezõkeresztesi férfi mûvelte, ezidáig.
Egyiküknél tartott házkutatás során éles lõszereket találtak, így vele szemben lõszerrel való visszaélés miatt is eljárást indított a Mezõkövesdi Rendõrkapitányság.

A hálózat csúcsán lévõ terjesztõt a rendõrség elõterjesztése alapján a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezte, míg a többiek szabadlábon védekezhetnek az eljárás jelenlegi szakaszában.

A Büntetõ Törvénykönyv (Btk) visszaélés kábítószerrel bûntett alapesetében meghatározza, hogy „aki kábítószert termeszt, elõállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bûntettet követ el, és öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ”.
A terjesztõk akár nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel számolhatnak.
 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében leginkább a kábítószerek úgynevezett nem forgalomba hozatal céljából történõ csekély mennyiség megszerzése és tartása fordul elõ.
A rendõrség elsõdleges célja azonban nem az alkalmi, a drogot kíváncsiságból kipróbáló fogyasztók kriminalizálása, hanem a drogforgalmazásból rendszeres jövedelemre szert tevõk felderítése,elfogása kap hangsúlyosabb prioritást.

(forrás: Mezõkövesdi Rendõrkapitányság, MRFK Kommunikációs Iroda)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!