Megkezdõdtek a H1N1 elleni védõoltások térségünkben

Már Magyarországon is terjedõben van az új influenza vírus. A megelõzés érdekében november 16-áig kellett felmérni az oltóanyagigényt az általános iskolában illetve az óvodában.
A bükkábrányi iskola összlétszáma 167 fõ míg az óvodáé 67 fõ. Közülük 2 felnõtt, valamint 27 gyermek tartott igényt az ingyenes oltóanyagra.
Hirdetés_______________________________________________________________________




Az oltást 2009. november 19.-én végezte el az intézmény háziorvosa dr. Siska Judit.
Ha az elkövetkezõkben valaki még igényt tartana az oltásra ezt már csak a háziorvosánál teheti meg.
A BÁMK feladatai közé tartozik még a múlt héttel kezdõdõen a hiányzók jelentése elektronikusan formában a Közoktatási Információs Iroda - rendszerén. Ez szolgál alapjául annak, ha a hiányzás elér egy megadott határértéket rendkívüli szünetet rendelhetnek el.
Ezzel egyidõben illetve még az ezt megelõzõ idõkben is fokozott fertõtlenítést végeznek az intézményekben. Nem csak a közösségi terek tisztán tartására figyelnek naponta többször, de a gyerekekkel illetve dolgozókkal közvetlenül érintkezõ tárgyakat is fertõtlenítik.
Továbbá felhívják a szülõk figyelmét arra, hogy ha gyermekük influenzaszerû tüneteket produkál ,ne engedjék iskolába illetve óvodába, míg a tünetek el nem múlnak teljesen.
Az ÁNTSZ legfrissebb információi folyamatosan felkerülnek a Bükkábrányi Általános Mûvelõdési Központ honlapjára.
Hétfõn megkezdõdött Vattán is az influenza elleni védõoltás. Összesen 11 felnõttnek és 58 gyereknek adták be a vakcinát. Az oltásra hétfõn, kedden és szerdán került sor az orvosi rendelõben.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!