Testületi ülés volt Mezõnyárádon
 
2009. december 14-én hétfõn tartotta idén az utolsó testületi ülését Mezõnyárád község képviselõ testülete. Az ülésen az elõzetesen meghirdetett nyolc napirend helyett összesen 10 pontot tárgyaltak.

Hirdetés_______________________________________________________________________





Elsõként elvi támogatást szavaztak meg egy nyolcadik osztályos tanulónak hogy részt vehessen a hátrányos helyzetû tanulók Arany János tehetséggondozó programjában. A testület egyhangúlag elfogadta atámogatást.

Második napirendi pontban az étkezési térítési díjak megállapítására került sor. Elsõként a jelenlegi nyersanyag árakkal számolt nyersanyagnormákat fogadta el egyhangúlag a képviselõ-testület. Ezt követõen az önkormányzat intézményeinek biztosított gyermek és szociális étkezési normákat fogadták el egyhangúlag a jelenlévõk, olyan feltétellel hogy a szociális étkezési díjak tárgyalására még visszatérnek egy februári ülésen.


Harmadik napirendi pontban a háziorvos szerzõdésének módosítására került sor. A szerzõdésbe belekerül, hogy bejelentési kötelezettség lép életbe ha bármilyen változás van az rendelési idõben, valamint rendelési idõn túli elérhetõség biztosítása addig még az ügyelet meg nem kezdõdik. Ezenfelül helyettesítés esetén a helyettesítõ orvos a mezõnyárádi orvosirendelõben lássa el a betegeket. A testület 1 tartózkodás mellett elfogadta ezt a módosítást.


Negyedik napirendben a 2010. évi hatósági vízár és szennyvízár megállapítására került sor. 2010-ben a szolgáltató az idei 2009-es árakon nem kíván változtatni. Ezt a testület 2 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta. Itt fogadták még el egyhangúlag azt a hozzájárulást amely a támogatási igénybenyújtásához szükséges. Felmerült egy olyan lehetõség is, hogy az Észak-magyarországi Regionális Vízmûhöz csatlakozzanak, mivel ott alacsonyabbak a szolgáltatások árai.


Ötödik napirendi pontban a kéményseprõ közszolgáltatás 2010. évi díjait állapították meg. Az idei évhez képest a 2010-es évi díj 6%-kal magasabb lesz. A jelenlévõk egyhangúlag elfogadták az emelést.


Hatodikként beszámolót hallhattaka Többcélú Kistérségi Társulási Tanácsban végzett tevékenységrõl. A beszámolót 1 tartózkodás mellett elfogadta a testület.


Hetedik napirendi pontban tárgyalták a teniszpálya használatával kapcsolatos szerzõdést. A képviselõ testület egyhangúlag elfogadta az együttmûködési megállapodást.


Nyolcadik pontban a közmeghallgatás idõpontját 2010. január 28-án 17:00 órára tûzte ki a testület, amelyet egyhangúlag elfogadtak. Helye a házasságkötõ teremben lesz.


Kilencedik napirendi pontban a helyi iparûzési adó rendelet módosítását szavaztákmeg egyhangúlag a testület tagjai. Erre azért van szükség mert 2010. január 1-tõl változnak a jogszabályok.


Tizedik napirendi pontban az idõszerû feladatokat beszélték meg a képviselõk.
Szóba került, hogy a Szent István király és a Keresztesi út egy részének felújítására pályázatot nyújtottak be, amely most kerül a döntési szakaszba.Ezenkívül a Vasút, Szondi és Széchenyi úton összesen 3 lámpatest kerül majd kihelyezésre.

Bejelentésre került az Idõsek Napjának idõpontja amely december 18-án 15:00 órakor lesz.
Ezenkívül egy képviselõ ellenezte a névtelen levelek által leadható vélemény nyilvánítást, mert nézete szerint "ez módszer a mai világban nem alkalmazható".
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!