A január 30.-án és 31.-én hirtelen lehullott nagy mennyiségû hó, bár sok munkát adott az önkormányzatoknak és a lakosságnak egyaránt és váratlanul érte az autósokat is, nem okozott számottevõ fennakadásokat térségünkben, bár akadtak problémák.
A hóréteg vastagsága a legcsekélyebb rétegnél is meghaladja a húsz centimétert, de egyes helyeken ennél lényegesen több.

Hirdetés_______________________________________________________________________





A hatalmas hónak talán csak a gyerekek örültek felhõtlenül.

Ez az autó Vattán járt szerencsétlenül a Csincsei út közelében egy elvétett manõver következtében
Szombaton és vasárnap az önkormányzatok igyekeztek mindent megtenni az utak és a belterület takarítása érdekében. Vattán egy helyi vállalkozó segítségével, Bükkábrányban és Mezõnyárádon bérmunkával, Mezõkeresztesen pedig a város saját gépeivel sikerült fenntartani a normális állapotokat, folyamatosan takarítani az utakat. Az utak mellett feltúrt, néhol több méteres torlaszok jól érzékeltetik a csapadék mennyiségét.
Több helyütt a közmunkások bevonását is szükségesnek látták, így Mezõkeresztesen egész hétvégére kiterjedõ rendkívüli munkavégzésre is sor került.
Vasárnap a feltámadó szél okozott további gondokat, különösen a 3-as fõúton. Több helyütt hóátfúvások nehezítették a közlekedést.
Hétfõ reggelre megszûnt a csapadék utánpótlása, sõt lassú olvadás indult meg. Ennek illetve a sózásnak köszönhetõen néhol teljesen eltûnt a hó az utakról. A mellékutcákban többnyire megmaradt ugyan, de ezek is járhatóak voltak.
A 3-as fõút forgalma is teljesen helyre állt.
Remélhetõleg az olvadás nem lesz túl gyors, ami esetleg belvíz okozta károkhoz vezethetne.

 


 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!