Öt évvel ezelõtt valami olyan kezdeményezésbe vágtak bele a tardiak, amelyrõl talán maguk sem gondolták, mivé fogja kinõni magát.
2006-ban rendezték meg az elsõ Hurkafesztivált, amely azóta határon innen és határon túl is elhíresült.
Az évek folyamán úgyszólván egy országos méretû disznótor kerekedett ki a kezdeményezésbõl. Ebben az évben immáron ötödször rendezték meg a fesztivált.
Van itt minden, ami egy disznótorból nem hiányozhat: hurka, szalonna, savanyúság, forralt bor, kitûnõ pálinka és még ki tudja mi minden.
Hirdetés_______________________________________________________________________
Van, aki csak érdeklõdni jön vagy egy jót enni, de vannak, akik a tudásukat igyekeznek mérlegre tenni a meghirdetett versenyen.
Az elkészült ételeket, italokat pedig szigorú szemû és tegyük hozzá, kitûnõ ízlelõbimbókkal felszerelt zsûri pontozza, melynek tagjai a gasztronómia ismert szakemberei.
Az idén harmadik ízben született itt világrekord is: az elmúlt években itt bemutatott, valamivel kisebb kabátszalonna a Guiness-féle rekordok között is szerepel, az idén viszont Virágh Dénesnek sikerült túlszárnyalnia saját eddigi rekordját is, és továbbra is övé a világ legnagyobb kabátszalonnája cím.
A többirõl pedig meséljenek a helyszínen készült felvételek.
A rendezvényrõl készült kisfilm hamarosan folytatódik a 2.résszel, nézzék meg azt is internetes oldalunkon!
Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!
|