Öt évvel ezelõtt valami olyan kezdeményezésbe vágtak bele a tardiak, amelyrõl talán maguk sem gondolták, mivé fogja kinõni magát.
2006-ban rendezték meg az elsõ Hurkafesztivált, amely azóta határon innen és határon túl is elhíresült. Az évek folyamán úgyszólván egy országos méretû disznótor kerekedett ki a kezdeményezésbõl. Ebben az évben immáron ötödször rendezték meg a fesztivált. Van itt minden, ami egy disznótorból nem hiányozhat: hurka, szalonna, savanyúság, forralt bor, kitûnõ pálinka és még ki tudja mi minden. Hirdetés_______________________________________________________________________
Míg a nótásabb kedvûek mulattak, mások mosogattak, addig az utcán lévõ standokon a legkülönfélébb finomságokhoz juthatott hozzá mindenki, aki vásárolni akart. A legnépszerûbbnek a savanyúságok és a finom pálinkák bizonyultak. A zsûri pedig alig gyõzte a kóstolást és az értékelést.
A tepsik és lábasok lassan egyre üresebbek lettek, mindenki megtalálta hát a saját ízlésének megfelelõ étket. A délután 4 órakor kezdõdõ eredményhirdetésen végül mindenki megtudhatta, milyen eredményt sikerült elérnie. Számtalan oklevél, tárgyjutalom, különdíj került kiosztásra, de aki beszállt a megmérettetésbe, legalább egy emléklappal biztosan gazdagodott. Jövõre pedig újra fesztivál: ami biztos, ismét jó hangulatban, és fantasztikus ételekkel, italokkal! Az összállítás 1.részét ide kattintva nézhetik meg! Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra! |