A Dél-Bükk és a Borsodi Mezõség élõvilágát, tájait bemutató kiállítás alkotói nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kiállítás mondanivalója minél szélesebb réteghez eljusson.
Elsõdleges célközönségként mégis a gyerekeket határozták meg, hiszen a természet védelmét, az ember és a természet kiegyensúlyozott kapcsolatát, a felelõsségteljes gondolkodást ugyanúgy meg kell tanulniuk, mint az írást, olvasást.
Éppen ezért minden helyszínen rendhagyó természetismeret órát tartanak az alkotók, amelynek során egyrészt elõadást tartanak a természetvédelemrõl, a kiállítás által bemutatott tájról, élõvilágról, vagy éppen a természetjárásról, és a természetfotózásról.
Másrészt minden alkalommal aktív párbeszéd alakul ki az elõadók és a gyerekek között, bizonyítva, hogy egyrészt kifejezetten érdekli õket a téma, és felelõsségteljesen gondolkodnak róla.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Remélhetõleg ezek az alkalmak is elõsegítik, hogy felnõtt korukban - ismeretekkel felvértezve - a természetet aktívan védõ, ismerõ, és járó emberek legyenek.
Mályiban is ellátogattak a gyerekek a Közösségi Házban lévõ kiállításra, 5 csoportban az iskola összes tanulója - közel 200 diák - hallgatta figyelemmel Kleszó András, Kovács Gyula, és Vukovich Ákos elõadását, majd megtekintették a kiállítást, illetve beszélgettek a kiállítás alkotóival.

A tárlat további helyszínekre is meghívást kapott a közelmúltban: április 7-étõl Miskolc központjában, a Fráter György Katolikus Gimnáziumban látható a kiállítás, majd április végétõl még mindig a megyeszékhelyen, a Vörösmarty Mûvelõdési Házban nézhetik meg az érdeklõdõk a tárlatot.


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!