25 éves a Pedagógiai Szakszolgálat

A Mezõkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szakmai napot rendezett az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat megalakulásának 25. évfordulója alkalmából, március 24-én a mezõkövesdi Közösségi Házban.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Csiger Lajos
Mezõkövesd alpolgármestere köszöntõjében elismerését fejezte ki a Szakszolgálat 25 éves magas színvonalú munkájáért. Gál János igazgató a B.-A.-Z. Megyei Közoktatásért Közalapítvány elnökeként a megyei finanszírozási problémákról tájékoztatta a jelenlévõket, s egyúttal az uniós pályázati lehetõségekre hívta fel a figyelmet.

A szakmai elõadásokon Kiss László a Többcélú Kistérségi Társulás vezetõje bemutatta a kistérségi közoktatási feladatellátás helyzetét, majd Örkényi György az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat tagintézmény-vezetõje a Pedagógiai Szakszolgálat elmúlt 25 évét foglalta össze. A kerek évforduló alkalmából oklevelek átadására is sor került a szakszolgálati munkatársak évtizedes kiemelkedõ munkájának elismeréseként.
A nevelési-oktatási intézmények aktuális szakmai feladatairól, az együttmûködés jogszabályi változásairól tartott elõadást Csepregi András gyógypedagógus, a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum intézményegység-vezetõje, valamint Bozsikné Vigh Mariann pedagógiai szakpszichológus a megyei Pedagógiai Intézet munkatársa.
Az ünnepi ebédet követõen az integrációs tapasztalatokról számolt be a korai fejlesztés óvodai témakörében: Cserjés Mária gyógypedagógus, az iskolai integrációs törekvésekrõl a Rétség Kistérségben pedig Horváthné Moldvay Ilona tartott elõadást a szakmai napon.

 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!