Ritka gépcsodák,szép emléke -Mezőgazdasági Gépmúzeum (2005.)
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 23. hétfő, 12:17
Mai világunkban, mikor több száz lóerős, légkondicionált erőgépek segítik a mezőgazdasági munkát, nehezen tudjuk elképzelni, hogy akár száz évvel ezelőtt is használtak már hasonló, persze koránt sem hasonló teljesítményt nyújtó gépeket.
Hajdú Ráfis János úgyszólván az életét tette fel arra, hogy ezeket a matuzsálemeket megmentse a végső pusztulástól. Kezdeményezésének, lelkesedésének és persze külső segítségnek is köszönhetően mára országos hírűvé vált a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Olyan ritkaságokkal találkozhat az ide látogató,melyek létezéséről talán eddig fogalma sem volt. A mezőgazdaság szinte minden területéről találhat itt kisebb-nagyobb gépeket. Természetesen eredeti állapotukban, felújítva. Olyannyira, hogy egyes darabokat még pöfögni is hallhatja.
Hogyan nézett ki egy gőzgép, vagy régi traktor, amely a cséplőgépet hajtotta? Hogy működött az olajütő, a kendertörő, a vízimalom? Ezekre és még sok érdekes kérdésre választ kaphat, aki velünk tart és érdeklődve figyeli János bácsival tett kalandozásunkat a régmúlt technikájának világába.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!